ANA BRNABIĆ NAPRAVILA HAOS MEĐU ALBANCIMA: Počeli su međusobno da se OPTUŽUJU!
Ziberaj tvrdi da vest o zabrani ulaska nije laž, Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Reagovanje

ANA BRNABIĆ NAPRAVILA HAOS MEĐU ALBANCIMA: Počeli su međusobno da se OPTUŽUJU!

On je juče izjavio da je Ministarstvo spoljnih poslova donelo ovakvu odluku

Objavljeno:

Nakon što je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić navela da joj je kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao da je lažna vest da će Priština uskratiti dozvolu za posetu KiM svim srpskim zvaničnicima, zamenik šefa kosovske diplomatije Jetljir Ziberaj tvrdi da to nije tačno i dodaje da je zbog navodnih "šovinističkih izjava, poznatih celom svetu", Ana Brnabić nepoželjna na Kosovu.

Ziberaj je juče izjavio da je Ministarstvo spoljnih poslova donelo odluku da se ubuduće ne dozvoli ulazak srpskih zvaničnika na KiM.

I Donjeta Gaši, portparolka kosovske vlade, je, kao i Haradinaj, danas kratko izjavila, za Radio Slobodna Evropa, da vlada u Prišptini "nije donela takvu odluku".

Ziberaj, međutim, kako prenosi Koha, insistira na tome da vest nije lažna.

- Odluka da se ne dozvoli ulazak srpskih zvaničnika na Kosovo sve dok oni izazivaju tenzije i nastavljaju propagandu i hibridnu kampanju protiv naše zemlje, u skladu je sa vladinom politikom koja je primenjena od odluke o određivanju trgovinskih tarifa protiv Srbije, kao nacionalna odluka da zaštiti interese i nacionalnu bezbednost Kosova i da spreči dalje agresivne akcije Srbije protiv Kosova - ponovio je Ziberaj jučerašnju izjavu.

Ziberaj je za RSE rekao da bi "agresivno ponašanje Srbije, organizovanje takozvane humanitarne krize, hapšenje kosovskih građana, suprotstavljanje Kosovu na međunarodnom planu i kreiranje informativne kampanje i lažna propaganda protiv Kosova, trebalo da bude zaustavljeno".

Prema njegovim rečima, kada se stvore uslovi i Srbija povuče, kako kaže, nametnute tenzije, ova odluka će biti ukinuta.

- Lopta je na strani Srbije da deluje kao konstruktivni sused. Šovinističke izjave Brnabićeve poznate su celom svetu. Ona je persona non grata'' na Kosovu" -rekao je Ziberaj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.