SRBI POSTOJE OD VINČE, A CRNOGORCI I HRVATI SLAVE 10 I 30 GODINA NACIJE: Miša Vacić objasnio svoju ideologiju
VACIĆ objasnio širenje SRPSKE DESNICE, Foto: Printscreen

na velikom broju opština

SRBI POSTOJE OD VINČE, A CRNOGORCI I HRVATI SLAVE 10 I 30 GODINA NACIJE: Miša Vacić objasnio svoju ideologiju

Govoreći o srpskoj istoriji Vacić je pokazao da je pristalica autohtonističke istorijske škole koja je sve prihvaćenija u Srbiji

Objavljeno:

Predsednik Srpske desnice Miša Vacić gostovao je na TV Hepi gde je govorio o širenju Srpske desnice na veliki broj opština u Srbiji. Podsećamo, Srpska desnica nedavno je osnovala odbore u Kraljevu, Raški, Medveđi, Lebanu, Bojniku i Titelu.

Govoreći o desničarskoj ideologiji i srpskom rodoljublju Vacić je napravio jasnu razliku između te i ekstremnih ideologija koje bujaju u zemljama u regionu, a prevashodno u Hrvatskoj gde je u ekspanziji neosutaški pokret.

Govoreći o srpskoj istoriji Vacić je pokazao da je pristalica autohtonističke istorijske škole koja je sve prihvaćenija u Srbiji, a koja ukazuje da su Srbi starosedeoci Balkana.

– Hrvati i Crnogorci obeležavaju 10 ili 30 godina postojanja svoje nacije danas, a Srbi su to radili pre hiljadu godina. Istorijska činjenica je da su na ovom prostoru živeli Heleni i kasnije su doseljeni Arbanasi, a pre toga bili su Srbi od početka, od vinčanske civilizacije – objasnio je Vacić govoreći o nacijama koje su poslednjih decenija nastale odricanjem srpskog identiteta.

Bonus video:

(Espeso.rs / NNovosadske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.