OVO JE ALBANAC KOJI JE UBIO OLIVERA IVANOVIĆA? Plaćeni ubica, podmetao BOMBE, ubijao po Prištini, juri ga NEMAČKA
Fljorim Ejupi, Foto: Zoran Šaponjić / EPA / Printscren

SVE JE OTKRIVENO!

OVO JE ALBANAC KOJI JE UBIO OLIVERA IVANOVIĆA? Plaćeni ubica, podmetao BOMBE, ubijao po Prištini, juri ga NEMAČKA

Imena umešanih u ubistvo Olivera Ivanovića su tu... 

Objavljeno: 03.07.2019. 12:23h
  • 180

Da li se konačno rešava ubistvo Olivera Ivanovića? Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za medije da misli da Srbija ima ime ubice, a da Albanci nemaju pojma!

- Optužili su Radojičića, ali je naša istraga pokazala da taj čovek nema ništa sa ubistvom. On nije cvećka, ali nema veze s ubistvom. Potom je optuženo državno rukovodstvo Srbije i sram bilo sve one koji su učestvovali u tome. Srbija će nastaviti istragu i očekujemo da sve rasvetlimo. Nikad od toga nećemo odustati. Postavljamo konkretna pitanja o svim nelogičnostima u vezi sa istragom koja je na Kosovu vođena. Mi znamo mnogo više i mislimo i da znamo konkretna imena izvršilaca ubistva ali istraga će sve pokazati - rekao je Vučić.

On je zatim indirektno prozvao Fljorima Ejupija i Adžmedina Zekaja.

- Zašto ne možemo da dobijemo snimke sa aerodoroma u Tirani?! Na aerodorom Rinas u Tirani sleteo je iz Nemačke Fljorim Ejupi koji je u toj zemlji bio pod prismotrom. Kretao se prema Kosovu, došao tamo, ubrzo napustio našu teritoriju, a potom se ponovo preko Albanije vratio u Nemačku. Ko je Adžmedin Zekaj, koji je promenio svoje ime u Ljiram Zekaj. Šta su oni radili u Mitrovici u vreme iubistva? - pitao je Vučić i dodao da je Ejupi podmetnuo bombu i pod autobus Niš ekspres.

foto: Prentscren

Podsetimo Kosovsko tužilaštvo tvrdi da je bombaš iz Podujeva, Fljorim Ejupi, bio plaćen četvrt miliona evra da ubije Džavita Halitija, bivšeg šefa obaveštajne službe OVK i jednog od najbližih saradnika Hašima Tačija.

Ejupijev DNK pronađen na mestu sa kojeg je aktivirana bomba, u čijoj je eksploziji 2001. godine ubijeno 12 Srba kod Podujeva.

Tužilaštvu u Prištini, kako navodi Koha ditore, javio se svedok koji tvrdi da je bio deo plana Ibrahima Keljmendija, koji je za ubistvo Tačijevog saradnika, navodno, bio spreman da plati 250.000 evra.

Prema navodima tog svedoka, Ejupi je dobio novac da ubije Halitija.

Još uvek je nejasno zbog čega je tačno Keljmendi želeo da ubije jednog od osnivača OVK, ali se u Prištini spekuliše da je kontrola novca prikupljenog u fond "Domovina zove" glavni motiv zavere.

Vrhovni sud Kosova je, pre nekoliko godina, u drugostepenom postupku oslobodio Fljorima Ejupija, jedinog osumnjičenog za ubistvo 12 i ranjavanje 43 Srba, koji su autobusom "Niš ekspresa" išli u Gračanicu, zbog nedostatka dokaza.

foto: Prentscren

Policajci Unmika, koji su vodili prvu istragu, tvrdili su da su iza drveta, nekoliko desetina metara od mesta eksplozije, pronađeni opušci na kojima je identifikovan Ejupijev DNK. Ubrzo nakon poništavanja presude, Euleks je obnovio istragu, tvrdeći da je u taj bombaški napad umešano više osoba. Rezultati ove istrage, ako ih uopšte ima, nikada nisu objavljeni.

Ejupi je, tokom prve istrage, na misteriozan način pobegao iz američke baze Bondstil kod Uroševca.

Osumnjičen je za čitav niz nedela, uključujući ubistva dvojice bliskih saradnika Ibrahima Rugove, Tahira Zemaja i Džemaila Mustafe. Njih dvojica ubijeni su iz istog oružja.

Ejupi je takođe osumnjičen i za ubistva pripadnika kosovske policije Bajrama Kičmarija i pripadnika Unmik policije Koje Esumana, koji je na Kosovo došao iz Gane.

 

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media