KONAČAN CILJ ALBANACA JE PROTERIVANJE SRBA! RADOJIČIĆ NIJE CVEĆKA! Vučić REKAO šta Srbiju čeka na Kosovu
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen / Youtube

PREDSEDNIK SE OBRATIO JAVNOSTI

KONAČAN CILJ ALBANACA JE PROTERIVANJE SRBA! RADOJIČIĆ NIJE CVEĆKA! Vučić REKAO šta Srbiju čeka na Kosovu

Situacija na severu KiM sve teža, zaplenjeno 16 kamiona s robom, vozači privođeni, pucano na kombi - rekao je predsednik Srbije

Objavljeno: 12:10h

Predsednik Aleksandar Vučić obratio se javnosti danas u 11 časova povodom situacije na Kosovu i Metohiji i svakodnevnih pritisaka na rbe.

Obraćanje predsednika usledilo je nakon njegovog sastanka sa Eliotom Engelom, članom Predstavničkog doma kongresa SAD.

1 / 7 Foto: Prentscren

- Završio sam sastanak sa Engelom, naše pozicije o Kosovu potpuno su suprotne! Razgovor je bio korektan... - rekao je Vučić pojasnivši da je reč o najvećem zagovorniku albanske nezavisnosti.

On je dodao da je i pored toga važno održavati ovakve kontakte i preneo da mu je Engel rekao da to što je veliki prijatelj Albanaca ne znači da ne želi da bude i prijatelj Srba.

"Ponosan sam na naše ljude na severu Kosova, nisu im juče ni kilo šećera kupili."

Kad je reč o situaciji s taksama Prištine na severu Kosmeta, Vučić je naglasio da je situacija sa srpskom robom veoma teška i kompleksna, da je do sada zaplenjeno čak 16 kamiona s robom, da su vozači kamiona privođeni, da je pucano na kombi...

Predsednik Srbije je objasnio da ako nekom dosad nije bilo jasno, to znači da ako vam neko nametne takse 100 odsto to znači da vam je zabranio da trgujete!

- Situacija je izuzetno teška u KBC Kosovska Mitrovica u kojem nema velikog broja lekova, rastvora, antibiotika... kao ni brojnih namirnica za bolesnike poput namaza, pekarskih proizvoda, sardina... Slično je i u studentskom domu u Mitrovici, u pekarama je stanje takođe teško - rekao je Vučić naglašavajući da je šokiran rečima Ramuša Haradinaja koji je rekao da je "dosta uvoza silom..."

- Silom?! Zamislite da sad nekom kažete nema više austrijskih ili italijanskih voda u Srbiji, u našim radnjama?! Hoćete da jedete srpsku čokoladu i pijete srpsko mleko, e pa ne može... Moraćete da se naviknete da albansko - rekao je Vučić

foto: Prentscren

O albanskom lobisti Engelu

- Nadam se da će poruke Eliota Engela u Prištini doprineti stvaranju uslova za nastavak dijaloga, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić posle razgovora u Beogradu sa američkim kongersmenom.

Vučić je preneo i da mu je Engel, koji važi za jednog od najaktivnijih i "najtvrđih" albanskih lobista u Vašingtonu, rekao "dobru rečenicu - da to što je veliki prijatelj Albanaca ne znači da ne želi da bude i prijatelj Srba".

"Nadam se da ćemo to u budućnosti moći i da vidimo", rekao je predsednik Vučić na vanrednoj pres konferenciji povodom situacije u vezi sa snabdevanjem na severu KiM.

Vučić je rekao da su on i Engel tokom današnjih razgovora izneli potpuno različite pozicije po pitanju odnosa prema KiM, ali da su imali korektan razgovor.

"On je jedan od najznačajnijih zagovornika nezavisnosti Kosova i protagonista nezavisnosti Kosova. Govorili smo koliko je važno da nastavimo razgovore i dijalog i da je to važno za dobre srpsko-albanske odnose i stabilnost u celom reigonu. Nadam se da će njegove poruke u Prištini doprineti ubrzanom stvanju uslova za nastavak dijaloga", kazao je Vučić.

Videćemo, dodaje, da li je to realno. "Ali, što pre nastavimo dijalog, to će doprineti smanjivanju tenzija na celom KiM, a to je od značaja za sve nas i da te tenzije budu dramatično niže nego što je to slučaj danas", naglasio je predsednik.

Vučić je rekao da je sa Engelom razgovarao i o drugim temama, od slučaja braće Bitići do NATO agresije. "Razgovarali smo svako iz svog ugla, ali na civilizovan način", rekao je Vučić. On je istakao da je važno da Srbija održava kontakte sa Spoljnopolitičkim odborom američkog Kongresa i Engelom lično.

BONUS VIDEO:

OGROMNI RAZMAŽENI KROKODIL! On voli kada ga maze i češkaju, ali posebno uživa kada ova devojka uzme ogromnu četku sa drškom i iz sve snage ga trlja (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.