ALBANCI IZ PRIŠTINE UPALI U ZATVOR KOD NEBOJŠE PAVKOVIĆA! Niko nije mogao da veruje ŠTA TRAŽE od srpskog GENERALA
Nebojša Pavković, Foto: Printscreen / Youtube

BRUKA!

ALBANCI IZ PRIŠTINE UPALI U ZATVOR KOD NEBOJŠE PAVKOVIĆA! Niko nije mogao da veruje ŠTA TRAŽE od srpskog GENERALA

Ovo nije dobro...

Objavljeno:

Portal B92 prenosi informaciju da su tužilac i istražni sudija privremenih prištinskih vlasti boravili u Finskoj sa namerom da razgovaraju sa haškim osuđenikom — bivšim generalom Vojske Jugoslavije Nebojšom Pavkovićem, ali da je on to odbio navodeći da je državljanin Srbije, od koje će i tražiti zaštitu.

U tekstu se govori o navodnom planu privremenih vlasti iz Prištine da Pavkovića, nakon odslužene dve trećine kazne, Finci uhapse po zahtevima „kosovske“ optužnice i da ga isporuče „zvaničnoj“ Prištini, kako bi mu onda oni ponovo sudili za ista dela.

Navodi se da je Pavković pravosnažno osuđen 2014. godine na 22 godine zatvora za navodne ratne zločine počinjene na Kosovu i Metohiji tokom 1999. godine. Proglašen je krivim kao tadašnji komandant Treće armije Vojske Juhpslavije po svih pet tačaka optužnice — za prisilno premeštanje, deportacije, ubistva i za progon albanskog stanovništva sa Kosova u prvoj polovini 1999. godine, i kaznu sada služi u Finskoj.

Pavković se predao sudu 2005. godine, a na osnovu pravila Haškog tribunala — osuđeni mogu da traže prevremeno puštanje na slobodu, nakon što odsluže dve trećine kazne.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.