ŽIKA ŠARENICA JE PREKINUO EMISIJU UŽIVO! Posle ovih reči o RUSKOJ IZDAJI Srbije u studiu je zavladao MUK
Žika Šarenica sa gostima u studiju, Foto: Prentscren

HAOS!

ŽIKA ŠARENICA JE PREKINUO EMISIJU UŽIVO! Posle ovih reči o RUSKOJ IZDAJI Srbije u studiu je zavladao MUK

Izbio je pravi haos...

Objavljeno:

Komentarišući navodne razgovore između Klintona i Jeljcina, i ulozi Rusije kada se odlučivalo o sudbini Jugoslavije 1999.godine, Živadin Jovanović je istakao da su za neke stvari koje su se tada dešavali znali, da za neke nisu, ali da je svima bilo jasno da se nešto dešava iza scene.

- Nema nikakve sumnje da je u jednom dužem periodu za vreme vlasti predsednika Jeljcina, prioritet bio čuvanje bliskih odnosa sa Vašingtonom, kao i podrška Vašingtonu. Čak je i ministar inostranih poslova Rusije, Kozirjev, rekao amerikancima da Rusija nema samostalnih interesa u svetskim razmerama, i time potvrdio da daje prioritet SAD i da podržava njihovu politiku – rekao je Jovanović u jutarnjem programu RTV Pink koji su vodili Živorad Nikolić i Irina Radović.

Kako kaže Jovanović, na jednom zasedanju Generalne skupštine UN imao je dogovoren sastanak sa Ivanovim, međutim, kaže, sastanak je iznenada bio otkazan.

- Otkazali su ga i obavestili me da se Ivanov sprema za sastanak sa Klintonom, i da razgovor samnom odlaže za posle sednice Saveta bezbednosti. Međutim, na toj sednici Saveta bezbednosti odluke koje su donete bile su protiv naše zemlje. Ivanov je naime, ispoštovao sastanak samnom, ali je izbegao da se suoči sa našim očekivanjem pre sednice – rekao je Jovanović.

Jovanović ističe da je sve ukazivalo na to da Rusija predsednika Jeljcina nije bila potpuno svesna svojih potencijala, svojih mogućnosti ali ni, kako kaže, svojih ograničenja.

- Rusija je igru na globalnom planu prepuštala Vašingtonu. Bilo je situacija gde je Jeljcin u razgovoru sa predsednikom Miloševićem prihvatao neke njegove inicijative i zahteve, ali da od toga ništa nije bilo. Bilo je obećanja da će zvati Klintona i Kola, kao i francuske i italijanske premijere i da će se založiti za interese naše zemlje, ali od toga ništa nije bilo – rekao je Jovanović.

Kako kaže, razume se da su Rusi bili protiv bombardovanja Jugoslavije, nisu, dodaje, išli tako daleko da daju saglasnost za taj napad.

- Razumeli su da su bombe koje su padale na našu zemlju padale na svetski poredak. Nisu želeli bombardovanje, ali su bili transmisija američkih pritsaka na našu zemlju – rekao je Živadin Jovanović.

Nakon ovih reči u studiju je zavladala tišina, kao da je program bio prekinut.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.