ĐURIĆ SE KAO NIKADA PODŽAPAO SA TAČIJEM! Ovoga puta je bio OŠTAR!
Marko Đurić, Foto: Beta/Miloš Miškov

NEMA VIŠE ŠALE?

ĐURIĆ SE KAO NIKADA PODŽAPAO SA TAČIJEM! Ovoga puta je bio OŠTAR!

- Otvaranje novih kriznih žarišta ne može pomoći ni Tačiju niti građanima na Kosovu i Metohiji

Objavljeno:

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je večeras da je Hašim Tači potvrdio neodgovornost svoje politike, jer raspirivanje lažnih snova o nekakvom prisajedinjenju opština Vranjske kotline samoproglašenom Kosovu jeste isto što i poziv na eskalaciju mržnje i nepoverenja među stanovnicima Preševa, Bujanovca i Medveđe.

- Otvaranje novih kriznih žarišta ne može pomoći ni Tačiju u nastojanju da se izbavi iz sunovrata svoje političke karijere, niti građanima na Kosovu i Metohiji, koji žele da žive u miru i sigurnosti -istakao je Ðurić, saopštila je Kancelarija za KiM.

On je ukazao da u Preševu, gde većinski žive Albanci, Bujanovcu u kome više od polovine stanovništva čine nealbanski narodi i Medveđi, gde Albanci žive u simboličnom broju, Tačijevi sunarodnici žive u miru i normalnim odnosima sa svojim komšijama Srbima, kao građani Srbije.

- Tako je bilo, tako je danas i tako će biti zauvek - poručio je Ðurić.

On kaže da su Tačijeve ideje o širenju takozvane velike Albanije na istok deo "mračnih i zauvek poraženih šovinističkih projekata", i niko, a ponajmanje Albanci na jugu centralne Srbije, ne može imati koristi od reanimacije ideologija mržnje.

- Kao državljanin Srbije, Tači bi trebalo da zna da je većinska volja naroda Srbije svih nacionalnosti, izražena vekovima unazad, da je pokrajina u kojoj je i on rođen sastavni deo Srbije i da su separatizam i ideja o velikoj Albaniji stvar prošlosti - istakao je Ðurić.

BONUS VIDEO:

TRI RAKUNA SE OTIMAJU O LUBENICU! Sa takvom slašću je uzimaju u šape i grickaju, da su se na kraju popeli na sto dok nisu slistili ceo tanjir! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.