PITALI SU ANU BRNABIĆ KAD IDE NA KOSOVO? Pročitajte šta je rekla o odlasku u južnu srpsku pokrajinu
Ana Brnabić na konferenciji Vlade Srbije, Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

SVE JE JASNO!

PITALI SU ANU BRNABIĆ KAD IDE NA KOSOVO? Pročitajte šta je rekla o odlasku u južnu srpsku pokrajinu

Sve je rekla...

Objavljeno:

Predsednica vlade Ana Brnabić rekla je danas da bi volela da poseti Kosovo i Metohiju, ali da ovog trenutka topitanje ne otvara zbog intersa regionalnog mira i stabilnosti, jer su prištinske vlasti ranije zabranile ulazak u južnu srpsku pokrajinu.

Brnabić je odgovarajući na pitanja novinara, kada će kao premijerka posetiti KiM i da li oseća potrebu da ode u južnu pokrajinu, rekla da veruje da je novinarka koja je postavila to pitanje, informisana da je njoj, kao premijerki, ranije zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju.

Predsednica vlade je rekla da ima veliku želju da ode, ali ako bi to učinila, kaže, mogla bi da izazove dodatne tenzije.

Zato, kaže, u interesu regionalne stabilnosti i mira neće ići na KiM, konstatujući da Evropa na zabranu njenog ulaska na Kosovo od prištinskih vlasti nije reagovala i upitala da li su to onda vrednosti sa kojima se Evropa slaže.

Na pitanje šta je urađeno da se ispune zahtevi iz izveštaja Grupe država protiv korupcije GRECO, Brnabić je rekla da je vlada dosta uradila po tom pitanju, da nije urađeno sve, ali da se radi na ispunjavanju primedbi iz izvestaja.

Dodala je da je zamerano vlasti da kada je FATF stavio Srbiju na "sivu listu", da se niko od "istraživačkih medija nije bavio", time za koliko je moguće da se ispune ti zahtevi.

A prema njenim rečima, sve je urađeno u rekordnom roku.

Takođe, dodala je Brnabić, i u slučaju GRECO izveštaja, radi se na ispunjavanju svih uslova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.