VUČIĆ NAJAVLJUJE POVEĆANJA PLATA I PENZIJA: Dići ćemo na 29.000 dinara, a možda i na 30.000!
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/O2TV

Predsednik Srbije rekao je da narod traži

VUČIĆ NAJAVLJUJE POVEĆANJA PLATA I PENZIJA: Dići ćemo na 29.000 dinara, a možda i na 30.000!

Predsednik Srbije govori o temama od najvažnijeg državnog značaja

Objavljeno: 21:47h

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, godtujući na televiziji O2, gde govori o otkazanom sastanku u Parizu, poplavama koje su pogodile Srbiju, novom investicionom fondu kao i odnosima u regionu.

O POVEĆANJU PLATA I PENZIJA

- Planiramo povećanje plata i minimalnih zarada na najmanje 29.000 ako ne i 30.000 dinara, ali to nije ni najmanje lako. Sa 15 i nešto hiljada povećati ovoliko zaradu je veliki uspeh - naglasio je predsednik Srbije.

Rekao je da bi ministar finansija, što je prirodno, želeo da povećanje bude manje, kako bi se uštedeo novac. Ali, kaže, mora da misli o narodu, pa će se "naći na pola puta" kako bi i jednoj i drugoj strani bilo dobro.

- Ministar finansija bi uvek želeo da povećanje plata i penzija do kraja godine bude manje, kao i ja. Ako idete na 5 odsto uvećanja penzija, morate 225 miliona evra stalnih da obezbedite u budžetu, a za povećanje plata od 5 odsto znači 250 miliona evra godišnje. To je veliki novac i ja mislim da ga imamo - izjavio je Vučić.

O NOVIM ULAGANJIMA U ZEMLJI

Predsednik Srbije rekao je da narod traži, zavisi od toga šta mu je potrebno, da li su u pitnaju novi putevi, novi Domovi zdravlja, fabrike i nove investicije, ali da je to svakako motiv da se radi još jače i više.

- Mi smo imali eksperimente koji su bili potpuno pogrešni, pa su lokalne samouprave dovedene do prosjačkog štapa. Zato moramo da se spustimo u narod i razgovaramo sa ljudima, da bismo videli šta žele, šta im je potrebno - osvrnuo se on na današnji miting u Somboru.

On je podsetio da je Srbija 2014. godine bila pod potpunim bankrotom, zbog politike koja je do tada vođena, i da je zemlja tada ekonomski razorena.

- Kada sam postao premijer mogli ste za 118 dinara da kupite 1 evro, danas to možete za isti iznos. Samo, ljudi to zaboravljaju, napadaju Jorgovanku da je "stranački kadar". To su važne stvari, jer naša deca neće da vraćaju naše dugove, kao što mi moramo - rekao je predsednik.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.