KARIĆ SE NA VIDOVDAN OGLASIO OTVORENIM PISMOM: Srbima je poslao JAKU PORUKU (FOTO)
Srbima je poslao JAKU PORUKU, Foto: Beta/Milan Obradović

poruka za srbe

KARIĆ SE NA VIDOVDAN OGLASIO OTVORENIM PISMOM: Srbima je poslao JAKU PORUKU (FOTO)

Nas je Bog postavio na takvo mesto i dao nam takvu ulogu, kakvu nema ni jedan drugi narod...

Objavljeno:

Biznismen Bogoljub Karić oglasio se danas na društvenim mrežama povodom Vidovdana, a o onome što je napisao se i te kako priča.

- Dragi moji, mi Srbi nismo običan narod. Nas je Bog postavio na takvo mesto i dao nam takvu ulogu, kakvu nema ni jedan drugi narod. Mi smo granica između Istoka i Zapada, ali smo istovremeno i most između njih. I zbog takvog mesta, zbog takve uloge često smo bili u žiži svetskih događanja i najčešće trpeli nesagledivo velike žrtve. I danas na veliki, sveti praznik Vidovdan, mi upravo slavimo uspomenu na najveću žrtvu u našoj istoriji, mi slavimo jedan veliki podvig, kada su naši slavni preci rešili da oni budu bedem koji će zaštititi svoju zemlju i svoj narod, a time i Evropu, da su se opredelili za herojsku smrt, pre nego za predaju, sramotu i nestanak svoga naroda.

- Tako se rodila ta velika priča, taj mit, kakav nemaju ni mnogo veći narodi od našeg, taj putokaz koji su nam ostavili, da između poniženja i Obraza, uvek biramo Obraz. Ali, to što su ti slavni junaci tada uradili ne bi imalo nikakvog smisla da to nisu radili za sva buduća pokolenja, pa i za ovo naše.

Zato mi tu poruku i zavet koji su nam ostavili, treba da znamo da čitamo, treba da znamo da razumemo i ispoštujemo njihovu žrtvu! A njihova žrtva ima smisla samo ako smo mi, kao njihovi potomci, dostojni njihove veličine. A da li smo? I u čemu se, u današnje vreme, ogleda veličina jednog naroda? Sigurno ne spremnošću da se gine uzalud, da se umesto mozga kao oružja savremenog sveta i 21-og veka, koristi oružje za ubijanje drugih! Bićemo dostojni naslednici kosovskih junaka samo ako se ekonomski razvijamo, ako se borimo ne samo da iskorenimo nepismenost već da nas naša deca budu još više radovala pobedama na olimpijadama znanja i nauke, ako se kulturno razvijamo i ponosimo našim piscima i režiserima, ako stanemo u red ekonomski i tehnološki visoko razvijenih naroda, ako što više slušamo, sa ponosom i suzama u očima našu himnu na sportskim borilištima širom sveta, AKO SE U SRBIJI BUDE ŠTO VIŠE RADILO, GRADILO I RAĐALO! - naveo je Bogoljub Karić, pa nastavio:

- Situacija u našoj zemlji danas nije laka! Treba još mnogo da radimo! I upravo nam ovakvi putokazi, kao što je veliki praznik Vidovdan, pokazuju da mi nismo samo slučajni prolaznici na ovoj zemlji, da nismo "tikva bez korena" već da se ugledamo na svoje pretke i nastavimo njihov podvig, novim sredstvima i pameću, i ostavimo svoj trag i putokaz novim genrracijama kso što su kosovski junaci ostavili nama! Ovu pesmu VIDOVDAN peva naša Hafa Karić, ako imate vremena poslušajte... Vaši Milanka i Bogoljub sa porodicom Karić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.