Jovanović (SzS): Nepravilnosti u budžetu Beograda za 2018. godinu 240 miliona evra
Šef odbornika Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović, Foto: Beta/Miloš Miškov

ukazuje na nestručnost

Jovanović (SzS): Nepravilnosti u budžetu Beograda za 2018. godinu 240 miliona evra

Po njegovim rečima, nepravilnosti se kreću od klasičnih zloupotreba sredstava do knjigovodstvenih propusta

Objavljeno:

Šef odbornika Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je gradska uprava, "na čelu sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem, samo u 2018. godini zabeležila nepravilnosti u iznosu od 28,35 milijardi dinara, odnosno 240 miliona evra".

Jovanović je u pisanoj izjavi naveo da su te nepravilnosti iznete u izveštaju Državne revizorske institucije (DRI), koji, kako je rekao, "namerno nije dostavljen odbornicima u momentu kada je krnji gradski parlament glasao o završnom računu za 2018. godinu". "U odnosu na ukupan budžet prošle godine, to čini gotovo 30 odsto", naveo je Jovanović koji je i potpredsednik Narodne stranke. Po njegovim rečima, nepravilnosti se kreću od klasičnih zloupotreba sredstava do knjigovodstvenih propusta.

"Povrh svega, DRI je utvrdio da 1.160 stanova u vlasništvu grada nije evidentirano, kao i da 8.972 parcele nisu uknjižene", naveo je Jovanović a preneo Savez za Srbiju. On je ocenio da bi "sama činjenica da su osam milijardi dinara od integrisanog sistema naplate karata u javnom prevozu ubrojali u budžetski prihod, što i revizor potvrdjuje da je besmisleno, bila u svakoj normalnoj državi dovoljna da čelnici vlasti podnesu ostavke". "Ovakav nalaz DRI u najmanju ruku pokazuje ogromnu nestručnost, nesposobnost i amaterizam gradske vlasti, a imamo osnovanu sumnju da je u brojnim slučajevima reč o kriminalnim radnjama, i sa tim u vezi ćemo u narednim danima kontaktirati nadležne organe i obavestiti javnost", naveo je šef odbornika Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.