SRBIJA ĆE ČUVATI SVOJ JEZIK I PISMO! Vučić OTKRIO šta je pričao sa ljudima iu regiona
Predsednik o jedinstvu Srba, Foto: Beta/Milan Obradović

oglasio se

SRBIJA ĆE ČUVATI SVOJ JEZIK I PISMO! Vučić OTKRIO šta je pričao sa ljudima iu regiona

Predsednik je, međutim, ukazao da sastanak nije bio lak, te da se govorilo o problemima

Objavljeno:

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predstavnicima Srba iz regiona i izrazio zadovoljstvo što je pokazano jedinstvo, te poručio da Srbija neće ponavljati greške iz prošlosti i neće nikome nametati svoju volju, ali neće ni dozvoliti da bilo ko ugrožava identitetska prava srpskog naroda.

"Zahvalan sam svim ljudima, iako oni ne predstavljaju uvek iste političke opcije, jer smo pokazali jedinstvo srpskog naroda i želju da očuvamo srpski jezik, kulturu, tradiciju i da se za naše ciljeve borimo mirnim sredstvima, ne ugrožavajući integritet bilo koje zemlje u regionu, ali poštujcuhi pravo na očuvanje posebnosti naših nacionalnih, verskihm prava", rekao je Vučić, kako prenose beogradski mediji.

On je dodao da su sastanku prisustvovali predstavnici Srba iz Slovenije, Hrvatske, BiH, RS, Crne Gore i Severne Makedonije.

Naveo je da su razmatrali poziciju Srba u svakoj zemlji, kao i način na koji država Srbija može da pomogne.

"Radićemo mnogo kao Srbija i pomagaćemo našem narodu, a posebno ćemo da radimo na identitetskim pravima, očuvanju sprskog jezika i pisma", podvukao je Vučić.

Takođe, naveo je i da će se raditi na zajedničkoj pripremi za popis, jer Srbija i Srbi žele da sačvaju srpski identitet, odnosno identitet onih ljudi koji žele da izkažu nacionalna osehcanja kao u prošlosti.

Predsednik je, međutim, ukazao da sastanak nije bio lak, te da se govorilo o problemima, a da "posebno nije bio lak" kada se govorilo o situaciji u Crnoj Gori.

Srbija će, poručio je, poštovati sve druge države, ali će uvek podržavati borbu za ostanak i opstanak srpskog naroda na vekovnim ognjištima i to će činiti u skladu sa zakonima drgih državaka u regionu.

"Srbija neće ponavljati greške iz prošlosti, nikome nećemo nametati svoju volji, ali ni dovozliti da ugrožavaju identitetska prava našeg naroda. Na to imamo pravo, to smo činili do sada i činićemo i u budućnosti", poručio je predsednik.

Najavio je da će sledeći susret u istom formatuu biti održan krajem avgusta ili početkom septembra.

Dodao je i da mu je drago što se sa Srbima iz regiona sastao upravo na novom aerodromu, između Kraljeva, Čačka i Kragujevca.

"Verujem da je to dobar signal za budućnost naroda", rekao je Vučić

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.