KO ĆE KOME, AKO NE SVOJ SVOME? Tači proglasio HEZBOLAH za terorističku organizaciju!
Hašim Tači, Foto: BETAPHOTO/ARMENIJA ZAJMI

borba protiv terorizma

KO ĆE KOME, AKO NE SVOJ SVOME? Tači proglasio HEZBOLAH za terorističku organizaciju!

Prema pomenutom dekretu, sve grupe ili organizacije koje su bile umešane u terorističke akte na Kosovu biće implementirane u zvaničnu listu Evropske unije koja je poslednji put ažurirana 8. januara 2019. godine

Objavljeno:

Predsednik takozvane Republike Kosovo Hašim Tači, ozbiljno je uzeo u razmatranje posvećenost kosovske države da osigura svoju stabilnost u regionu i Evropi tako što će potpisati dekret koji obavezuje institucije da što pre privedu pravdi lokalne organizacije, grupe ili pojedince koji su na bilo koji način bili umešani u teroristička delovanja na njihovoj teritoriji.

Prema pomenutom dekretu, sve grupe ili organizacije koje su bile umešane u terorističke akte na Kosovu biće implementirane u zvaničnu listu Evropske unije koja je poslednji put ažurirana 8. januara 2019. godine.

Institucije u Prištini su u obavezi da preduzmu odgovarajuće mere kako bi one koji su se našli na listi privele pravdi u skladu sa međunarodnim zakonima koje propisuje Evropska unija.

Takozvana Republika Kosovo već neko vreme "demonstrira nepokolebljivu podršku u borbi protiv radikalizma, terorizma i bilo kog vida ekstremističkih ideja kako bi pružila dobar primer regionu", piše u saopštenju.

Kao jedna od članica globalnog udruženja protiv ekstremizma i terorizma, Republika Kosovo nastaviće da blisko sarađuje sa Sjedinjenim Američkim državama, Evropskom unijom i ostalim partnerima u cilju da potpuno uništi bilo koji vid terorističke pretnje koja bi možda mogla da dođe sa teritorije Kosovske Republike.

Na evropskoj listi koju moete pronaći OVDE, mogu se videti imena organizacija poput Hezbollaha, Hamasa, Palestinskog islamskog džihada itd.

BONUS VIDEO:

DECI ZA SREĆU JE POTREBNA SAMO TRAMBOLINA! Evo i zbog čega (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.