BOŠKO OBRADOVIĆ PRIŽELJKUJE AUSTRIJSKI SCENARIO U SRBIJI! Otkrio je svoj plan u nekoliko reči
Boško Obradović o izborima, Foto: Espreso.co.rs

REKAO SVOJ CILJ

BOŠKO OBRADOVIĆ PRIŽELJKUJE AUSTRIJSKI SCENARIO U SRBIJI! Otkrio je svoj plan u nekoliko reči

Sve je jasno...

Objavljeno:

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas da je za Srbiju od ukrajinskog, makedonskog ili turskog, mnogo bolji austrijski scenario, gde je posle samo jedne afere potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova pala čitava Vlada te zemlje.

Obradović je u pisanoj izjavi naveo da su se u Srbiji za samo deset dana dogodile četiri krupne afere zbog kojih bi trebalo da padne Vlada.

"Ministar Nedimović je rekao da nema opasnosti od poplava, a poplave su ponovo napravile ogromnu štetu. Ministar Šarčević je rekao da neće biti problema sa upisom u srednje škole, a maturski ispit iz matematike je ponovo provaljen... Ministar Lončar je označen kao saradnik dva mafijaška kartela od nekadašnjeg načelnika Uprave kriminalističke policije, dok se za potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova pojavila krupna afera da ne samo ima plagirani doktorat nego i kupljenu fakultetsku diplomu, to jest da fakultet nikada nije ni završio, a postao je doktor nauka", naveo je on.

Obradović je ocenio da su te stvari, kao i nerašćišćene afere koje se tiču ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i ministra odbrane Aleksandra Vulina, dovoljne da padne cela Vlada.

"Jedino logično rešenje - po uzoru na primer dobre prakse iz Austrije - jeste da se formira prelazna Vlada sastavljena od nestranačkih ličnosti i da se na proleće iduće godine ide na izbore na svim nivoima, računajući isti scenario i za vanredne gradske izbore u Beogradu zbog kolapsa u čitavoj prestonici. Ključni preduslov da ovi izboru budu slobodni jeste da odmah budu oslobodjeni mediji za debatu izmedju vlasti i opozicije. A onda - uz ostale fer i poštene izborne uslove - neka bolji pobedi", naveo je on.

Lider Dveri je rekao da vlast mora da bude svesna da izbegavanje mirnog rešenja aktuelne političke krize može odvesti u gradjanske nemire i sukobe, kao i da se političke promene ne mogu zaustaviti, posebno ne uz pomoć kriminalaca i batinaša.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.