HAG JE ZMIJSKO LEGLO! Ovi DOKUMENTI raskrinkaće NAJGORE LAŽI o Srbima i ZLOČINIMA u RATU na Balkanu
Konferencijaza novinare, Foto: Espreso.co.rs

od laži ka istini

HAG JE ZMIJSKO LEGLO! Ovi DOKUMENTI raskrinkaće NAJGORE LAŽI o Srbima i ZLOČINIMA u RATU na Balkanu

Svrha nove knjige Ilije Brankovića je skretanje pažnje na tragediju u Tuzli koja se dogodila na sasvim drugačiji način, kao i razotkrivanje novih dokaza u vezi sa slučajem Novaka Đukića

Objavljeno: 14:49h
Sara Belobrković

Knjiga "Tuzlanska kapija - režirana tragedija", čiji je autor general Ilija Branković, predstavljena je danas na konferenciji za novinare u Beogradu. Pored Ilije Brankovića, na saopštenju za medije govorili su i Petar Škrbić - general-potpukovnik Vojske Republike Srbije, Vidosav Kovačević - bivši načelnik Vojne Akademije Vojske Srbije, i Dževad Galijašević - politički analitičar i stručnjak za bezbednost i terorizam.

Svrha nove knjige Ilije Brankovića je skretanje pažnje na tragediju u Tuzli koja se dogodila na sasvim drugačiji način, kao i razotkrivanje novih dokaza u vezi sa slučajem Novaka Đukića.

Petar Škrbić prvi se obratio novinarima rečima:

-"Zašto i druga knjiga? Biće i treća!". Škrbić je zatim obrazložio da ovim knjigama postoji mogućnost da se o istini više govori, te da se ista dodatno proširi. Potom nas je podsetio na stravičnu tragediju koja se dogodila u na Tuzlanskoj kapiji 25. maja 1995. gde je život izgubilo 71 osoba, a preko 100 njih je bilo ranjenih.

-Tragedija bi bila i da je samo jedno dete poginulo, a ovoliki broj žrtava je zaista poražavajući, te se s toga treba odnositi samo pijetetom prema žrtvama - rekao je Petar Škrbić. Takođe, Škrbić govori i o dr Berku Zečeviću koji je bio veštak na suđenju Novaka Đukića. Za Zečevića se smatra da nije ispoštovao i preneo sve tačne dokaze, da je krivotvorio istinu, da je menjao daljinu topa ne bi li doseg stigao do Tuzle, a Škrbić kaže da je verovatno bio izvršen pritisak na Zečevića, ali za to ne postoje dokazi.

- Tužilaštvo u Hagu i Sarajevu je dužno da traži krivca, a oni to ne rade. Ova tužilaštva su krenula od pretpostavke krivice Đukića, a ne od pretpostavke nevinosti - ovim rečima je Petar Škrbić završio svoja izlaganja.

Škrbić je pomenuo, a Dževad Galijašević priču poveo u smeru granate i slučaja dr Berka Zečevića.

- Dr Berko Zečević je univerzitetski profesor, a ne stručnjak za belistiku - naglasio je nekoliko puta stručnjak za bezbednost i terorizam, Galijašević. Među stradalima na dan mladosti, 25. maja 1995, ima ranjenih sa desetine strana, te rane nisu mogle da nastanu ni od jednog jedinog topa - rekao je Galijašević. On je za krivca zločina optužio, ne Bošnjake, već zločinački režim kom se mora stati na put.

foto: Espreso.co.rs

Autor knjige, Ilija Branković, svoje izlaganje otvorio je citiranjem Biblije "U početku beše reč" time je želeo da skrene pažnju koliko reči, pravilno upotrebljene mogu uticati i promeniti sve na ovom svetu, te je zato svojim ispisanim rečima u dve knjige želeo da obelodani i prikaže pravu istinu tuzlanske tragedije. Prva knjiga koju je napisao predstavlja izvor njegove lične pobune, dok je drugom želeo da produbi tematiku prve, kao i da priloži nove dokaze. Postavlja pitanja, poput: Odakle je doletela granata? Ko ju je ispalio? Zašto nije izvršena nijedna obdukcija? Kako je moguće da granata koja je bačena dva metra od zida nije na zidu ostavila ni jedno jedino oštećenje, ali je uspela da usmrti toliki broj ljudi? - On je zatim dao odgovor na sva pitanja jednom jedinom reči, koja glasi - LAŽ!

- Dokazi su podmetnuti i krivotvoreni, nemoguće je da se dogodilo ono za šta je Novak Đukić optužen. Sve je laž! Naš glavni zadatak je da joj stanemo na put i da ne ćutimo više! - izjavio je Ilija Branković.

Vidosav Kovačevič se poslednji oglasio i zaokružio misao svih prethodnih govornika.

-Srpski narod nije genocidan, ali jeste grešio. 31 put smo gradili i granatirali zid, ne bismo li dokazali da srpska granata nije bačena, da srpski general nije kriv, naši dokazi su argumentovani strukom i naukom, a problem je što smo njima poljuljali zmijsko leglo tužilaštva u Hagu - rekao je Vidosav Kovačević.

Svi govornici ove koferencije traže podršku medija i žele da poruče da imaju nove dokaze o slučaju Novaka Đukića, da žele da stanu na put laži, a u slučaju da oni za svoga života ne izvrše svoju nameru, smatraju da postoje mnoge buduće generacije koje će ih naslediti i pratiti.

(Sara Belobrković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.