OVIM RADOM SNS IDE U AMBIS! Đukanović poslao novo ALARMANTNO PISMO naprednjacima, pročitajte šta im je poručio
Vladimir Đukanović, Foto: Printscreen Youtube / Владимир Ђукановић

OŠTRO!

OVIM RADOM SNS IDE U AMBIS! Đukanović poslao novo ALARMANTNO PISMO naprednjacima, pročitajte šta im je poručio

Sve je objasnio...

Objavljeno:

Funkcioner Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović obratio se članstvu i funkcionerima naprednjaka novim otvorenim pismom, u kome ih upozorava da stranka ide u ambis i da mora doći do suštinskih i korenitih promena!

Njegovo pismo koje je objavio na društvenoj mreži Fejsbuk prenosimo u celosti:

Zasićenje

Nema ništa gore od toga kada nešto radiš bez žara i emocije. Glupo mi je da pišem o sopstvenim osećanjima, jer koga to uopšte interesuje, no ipak piskaram ovu kolumnu upravo zbog želje da vam dočaram koliko je politički život u Srbiji suštinski postao dosadan. Za to je svakako kriv Vučić, jer niko tako maestralno nije opoziciju sveo na nivo na koji bi i mali Đokica došao da se kandiduje na izborima. Vučić je u rangu Bobi Fišera odigrao šah sa svojom konkurencijom, prethodno svakom od njih proučavajući psihološki profil i spoznajući svima njima apsolutnu netalentovanost za politiku koja kada se nafiluje enormnom mržnjom i strahovitim sujetama koje u sebi dotični nose dovodi do kraha u politici. Zato su oni danas tu gde jesu, potpuno bezopasni da na nekim izborima učine bilo šta značajnije. Ostaje opasnost da u njihovim ludim glavama ne probaju nešto nasilno na ulici da urade, odnosno da iz pakosti i mržnje ne krenu da se fizički obračunavaju sa naprednjacima, ali to im je najviši i svakako ne baš poželjan domet.

Ovde se vraćamo na početak teksta o radu bez žara i emocija. Biću iskren- meni je dosadno bez adekvatne opozicije. Osećam se isprazno, bez ikakve želje za nekakvom borbom, jer suštinski i nemam protiv koga da se borim. Nemam želju da idem na polemike, jer je opozicija u svom rasulu otišla u totalni aut, pa je zaista neuobičajeno da se sa nekim od njih može racionalno razgovarati. Gubiti vreme i slušati salve ličnih uvreda i pakosnih doskočica očito nastalih iz nezadovoljstva što ih narod neće je čist mazohizam. Tu nema adrenalina, a on je svakako preko potreban ako hoćete nečim kvalitetno da se bavite, posebno politikom.

Nekom će ovo delovati smešno, no sve ovo što pišem može da bude potencijalna opasnost po samu vlast. Kada se posao svede na rutinu, bez želje da u njemu nešto promeniš, pa čak i sam da podigneš tenziju i na neki način da sagledaš kakva ti je "borbena gotovost" članstva, organizacija i disciplina padaju. Vinston Čerčil je lepo rekao "da je uspeh put od neuspeha do neuspeha bez gubitka entuzijazma". Da budem iskren, sećam se vremena dok smo bili u Srpskoj radikalnoj stranci i uvek smo bili blizu da pobedimo, ali smo doživljavali neuspeh na kraju. Ipak, nismo gubili entuzijazam i borili smo se, znajući da smo na pragu uspeha. Verovali smo u njega i bili puni entuzijazma. Danas kada imamo uspeh za uspehom, što se iz izbora u izbore pokazuje, entuzijazam pada a to najbolje vidim po sebi. Od toga se ne sme bežati. U nekom momentu će se u Srbiji pojaviti osoba koja zavređuje pažnju javnosti i koja će svakako u odnosu na današnju bezidejnu i impotentnu opoziciju biti osveženje. Taj "neko" oblikovan u nekom od stranih šešira i izvučen u dobro procenjenom momentu zadaće brojne probleme vladajućoj stranci, pa čak i odneti pobedu, jer će njeni u fotelje uljuljkani i ušuškani kadrovi bez želje i znanja za borbom i bez trunke entuzijazma biti nespremni za odgovor. Zato su Vučiću u samoj stranci preko potrebne promene i to odmah. Nikako kozmetičke, već suštinske promene. Vreme je za mlađe snage, željne borbe i dokazivanja. Sasvim sigurno, vreme je da mnogi od nas koji smo stekli taj oreol "prvoboraca" budemo pomereni. Nismo više sposobni da pružimo ništa novo, jer emocije i žar su se istrošili. Došlo je do zasićenja naroda od nas, ali i nas od same politike. Bespotrebno čuvanje nekog na funkciji radi nekog mira u stranci zbog starih zasluga stranku dovodi do kolapsa i zato lično insistiram da Vučić krene sa slanjem nas na klupu za rezervne igrače ili u zasluženu političku penziju sa ostavljenom mogućnošću da "politički penzioner" može neku svatodavnu ulogu u stranci da ima. Nemamo pravo da sputavamo one željne dokazivanja i rada kako bismo mi očuvali sopstvene pozicije, jer to Srpsku naprednu stranku vodi ka ambisu.

Vreme je za promenu posla i za neko novo dokazivanje na drugim poljima gde će biti više entuzijazma.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.