LAZANSKI OTKRIO PRAVU ISTINU O SRPSKOJ VOJSCI! Njegove reči o SNAZI Srbije zapalile su Balkan
Miroslav Lazanski, Foto: Printscreen

SVE JE REKAO!

LAZANSKI OTKRIO PRAVU ISTINU O SRPSKOJ VOJSCI! Njegove reči o SNAZI Srbije zapalile su Balkan

Objasnio je svaku svoju reč...

Objavljeno: 11:18h

Ambasador Srbije u Ruskoj Federaciji i vojno-politički komentator, Miroslav Lazanski rekao je na međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2019" da su inovacije srpske vojne industrije fascinirajuće.

- Moj prvi utisak je da je ovim sajmom Srbija postala deo sveta u pogledu tradicionalnih vojnih izložbi. Kad pogledate sve ove eksponate, hale i ljude i poslovni svet koji je ovde, imate utisak kao da ste na nekom svetskom sajmu oružja u Parizu, Dubaiju, Abu Dabiju... To je ono što me veoma raduje, tj. da smo tu uhvatili priključak - kaže Lazanski.

Ambasador Srbije u Ruskoj Federacije zadovoljan je razvojem srpske vojne industrije.

- Sa druge strane, ono što smo mi izložili, inovacije naše vojne industrije su fascinirajuće. Ovde su prisutni poslovni ljudi iz zemalja koje su vrlo zahtevne kad je u pitanju kupovina naoružanja. Ovo je prilika da se sklope mnogi ugovori, a vojni izvoz Srbije je već sad preko 850 miliona evra godišnje, što je velika stvar - smatra vojno-politički komentator.

Govoreći o tome koje mu se oružje najviše dopalo, Lazanski je naveo nekoliko dostignuća domaće vojne industrije.

- Video sam novog "aleksandra", samohodnu haubicu 155, dobar je sistem "morava", raketa "košava", razne varijante "lazara", "despot" iz Republike Srpske, "miloš" koji sada kreće u serijsku proizvodnju i mnogi drugi - izjavio je Lazanski.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.