EU DA PRESTANE S PROGONOM RUSIJE I SRBA NA KOSOVU! Šešelj je ŽUSTRO OČITAO LEKCIJU svima u SAVETU EVROPE (VIDEO)
Aleksandar Šešelj u Savetu Evrope..., Foto: Promo

OŠTRO!

EU DA PRESTANE S PROGONOM RUSIJE I SRBA NA KOSOVU! Šešelj je ŽUSTRO OČITAO LEKCIJU svima u SAVETU EVROPE (VIDEO)

Sve im je sasuo u lice

Objavljeno:

Prvog dana letnjeg zasedanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope zamenik predsednika Srpske radikalne stranke, Aleksandar Šešelj je istakao da Evropa mora da prestane sa rusofobijom i antiruskom histerijom.

„Danas raspravljamo o jednoj temi, o pitanju povratka delegacije Rusije u Savet Evrope. Pošto Savet Evrope nema dovoljno finansijskih sredstava za rad, i ako se Rusi ne vrate, moraće da se nađu novi načini finansiranja. Ne zato što postoji potreba da se problemi reše demokratskim putem, niti zbog brige za građane Rusije – samo zbog nedostatka finansija. Cilj Saveta Evrope je pre svega zaštita demokratije i vladavine prava, a mi smo videli da se u poslednjih pet godina u njemu donose nedemokratske odluke. Kako drugačije objasniti oduzimanje prava glasa državi članici? Već pet godina u Savetu Evrope ne postoji drugo mišljenje,“ rekao je Šešelj i dodao:

„Još od rimskog prava se primenjuje princip Auditur et altera pars. Tog principa ovde nema već pet godina. Već pet godina Krim je jedna od najvažnijih tema u Savetu Evrope, a to pitanje nije u nadležnosti Saveta Evrope. Ali, iz primera Krima može mnogo da se nauči. Možemo da se uverimo šta je demokratija, šta je referendum, i kako referendum izgleda kada ljudi glasaju slobodno. Građani Krima su doneli odluku, jer nisu hteli da budu spaljeni kao njihovi sunarodnici u Odesi. Odmah zatim su se vratili u otadžbinu.

Evropa mora da prestane sa rusofobijom i antiruskom histerijom! Neprijatelj Evrope i sveta je fašizam, a Rusija nas je već jednom spasila od fašizma“, zaključio je Šešelj.

Na sednici koja je trajala do ranih jutarnjih sati, Parlamentarna skupština Saveta Evrope je donela rezoluciju kojom su Rusiji priznata sva prava i vraćeno joj pravo glasa, odbacivši pre toga više od 220 ukrajinskih i britanskih amandmana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.