VUČIĆ OTKRIO ŠTA SE DEŠAVALO NA TAJNOM SASTANKU SRBA I ALBANACA! Ovo niko nije očekivao od Berlina da uradi
Aleksandar Vučić, Foto: Predsedništvo Srbije

SVE SE ZNA!

VUČIĆ OTKRIO ŠTA SE DEŠAVALO NA TAJNOM SASTANKU SRBA I ALBANACA! Ovo niko nije očekivao od Berlina da uradi

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, potvrđuje da je Marko Đurić bio na pripremnom sastanku za eventualni samit u Parizu

Objavljeno: 21.06.2019. 14:55h
  • 42

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio da je direkor Kancelarije za KiM Marko Ðurić bio u Berlinu, na pripremnom sastanku za eventualni samit u Parizu.

Vučić kaže da je sada još izvesnije da tog samita neće ni biti.

"Marka Ðurića sam na taj sastanak poslao ja lično", rekao je Vučić novinarima i istakao da tu nema nikakvih tajni, osim što je sa domaćinima bio dogovaran sadržaj razgovora.

"Posle tog sastanka, na kojem je sa domaćinima dogovoreno da se ne govori o tome šta je pričano, rekao sam da neće biti Pariza", podsetio je Vučić na svoju raniju izjavu.

Ðuriću je, kaže, rekao da prenese da Srbija želi da bude konstruktivna, da želi dijalog, a da je jedino važno da se ukinu takse. "Albancima nije palo na pamet da ukinu takse, pa nema rezultata sa tog sastanka", rekao je predsednik Srbije.

"Ali, mislim da su Nemci i Francuzi sada dobro razumeli ko je taj ko ne želi dijalog, ko ga koči, i ko bi želeo da se umesto Evrope neko drugi bavi tim pitanjem. Ne kažem da neko drugi ne bi trebalo da se pita, ali oni žele samo taj drugi da se pita", naglasio je on.

Upitan da li je posle tog sastanka u Berlinu uvereniji da Pariza neće biti, Vučić je odgovorio sa "Još više".

 

Bonus video:

(Espreso.rs/B92.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media