AMBASADOR SRBIJE U CRNOJ GORI HITNO POZVAN NA RAPORT! Ovakav POTEZ Podgorice niko nije OČEKIVAO
Zoran Bingulac, Foto: Printscreen / Youtube

NA RAPORT!

AMBASADOR SRBIJE U CRNOJ GORI HITNO POZVAN NA RAPORT! Ovakav POTEZ Podgorice niko nije OČEKIVAO

Ministarstvo je saopštilo da ga je pozvalo "zbog kontinuiranih, negativnih izjava srpskih državnih i drugih zvaničnika o unutrašnjim pitanjima Crne Gore

Objavljeno:

Ambasador Srbije u Podgorici Zoran Bingulac pozvan je na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore.

Ministarstvo je saopštilo da ga je pozvalo "zbog kontinuiranih, negativnih izjava srpskih državnih i drugih zvaničnika o unutrašnjim pitanjima Crne Gore, koje su kulminirale izjavom člana Vlade Srbije, ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića".

Državni sekretar Zoran Janković ocenio je kao "zabrinjavajuće" i "neprimerene" izjave ministra Popovića, te da očekuje da će se zvanični Beograd "ograditi" od tih izjava.

"Teške kvalifikacije iznete na račun predsednika Crne Gore neprihvatljive su, nisu na liniji dobrosusedskih odnosa i ne doprinose ukupnoj saradnji dve države", rekao je Janković ambasadoru Srbije.

Kako se dodaje, Janković je "ocenio neprimerenom intenzivnu i negativnu kampanju koja se neopravdano i bez argumenata vodi u Srbiji" povodom nacrta Zakona o slobodi veroispovesti "ili uverenja o pravnom položaju verskih zajednica Crne Gore".

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije, Nenad Popović, zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, rekao je da je predsednik Crne Gore, Milo Đukanović "najveći kriminalac u Evropi".

BONUS VIDEO:

EVO ŠTA SE DOGODI KADA STAVITE KORNET NA SLIVNIK DOK ISPUŠTATE VODU! Ostaćete bez teksta (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.