MERKELOVA I MAKRON UDARILI ŠAMARČINU ALBANCIMA! Haradinaju i Tačiju nije dobro posle ovih reči iz Berlina i Pariza
Foto: EPA/PETER KLAUNZER

OŠTRO!

MERKELOVA I MAKRON UDARILI ŠAMARČINU ALBANCIMA! Haradinaju i Tačiju nije dobro posle ovih reči iz Berlina i Pariza

Nešto se sprema...

Objavljeno:

Predstavnici Berlina i Pariza tokom ove nedelje održaće niz nezvaničnih sastanaka sa političkim predstavnicima Prištine, Ramušem Haradinajem i Hašimom Tačijem, kako bi pripremili sastanak 1. jula u Parizu.

Kako navode srpski mediji, pozivajući se na izvore iz diplomatskih krugova, nekoliko sastanaka je već održano. Kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron nemaju više prostora za kiks: još jedan susret regionalnih lidera bez ikakvog rezultata, kao onaj u Berlinu, bio bi njihov debakl.

"Prethodnih dana već su održani sastanci ispod žita sa rukovodstvom Prištine. Berlin i Pariz pokušavaju da izvrše pritisak na Haradinaja i Tačija da popuste i povuku takse kako bi mogao da se napravi makar mali korak napred u pregovorima dve strane ", ističe sagovornik "Blica".

Dve najveće evropske sile ne smeju sebi da dozvole sramotu koja se dogodila u Berlinu kada su u Nemačku doveli sve regionalne lidere, kasnije se ispostavilo na ekskurziju bez rezultata.

Bez garancija da će se napraviti neki pomak, sastanak u Parizu neće biti održan, kaže izvor Blica i dodaje da je Zapadu ostalo jos nekoliko dana da ubede svoje sagovornike u Prištini.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.