SRPSKI MINISTAR ZAPRETIO CRNOJ GORI! Trpećete NEPRIJATNE posledice ako nastavite s OTIMANJEM imovine SPC
Vladan Vukosavljević, Foto: Beta / Milos Miškov

ISTORIJA DOBRO POZNATA

SRPSKI MINISTAR ZAPRETIO CRNOJ GORI! Trpećete NEPRIJATNE posledice ako nastavite s OTIMANJEM imovine SPC

On podseća da je istorija SPC i srpske kulture u Crnoj Gori dobro poznata

Objavljeno:

Ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije Vladan Vukosavljević prokomentarisao je za Sputnjik Predlog zakona crnogorske Vlade, kojim se praktično otima imovina Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

„Nadam da situacija neće eskalirati u pogrešnom pravcu. SPC je očigledno predmet ugrožavanja od strane aktuelne vlasti u Crnoj Gori. Ali se nadam da će i apeli ili poruke koje su poslate iz Srbije, ali i jednog dobrog dela naroda koji živi u Crnoj Gori, uticati da se povuku ti predlozi za izmenu zakona, koji bi mogli dovesti do vrlo neprijatnih posledica“, ističe ministar za Sputnjik.

On podseća da je istorija SPC i srpske kulture u Crnoj Gori dobro poznata.

Ona je jedna od temeljnih odrednica tog prostora i smatramo da bilo kakav uplit dnevne politike u vezi sa tako osetljivim pitanjima treba izbegavati. Želim da verujem i nadam se da će zdrav razum pobediti“, naglašava Vukosavljević koji se nedavno vratio sa Svete Gore, gde je boravio radi nadgledanja radova na obnovi Hilandara.

Radovi na Hilandaru se odvijaju u skladu sa planom, u skladu sa programom. Za ovu godinu Ministarstvo kulture odvojilo je 80 miliona dinara za rekonstrukciju. Obnovljen je Beli konak, radi se na Dohiji i Igumenariji, znači, imamo ritam radova koji se potpuno poštuje. Ima tu dosta finesa, dosta suptilnosti, ali zaista veliko pregalaštvo svih naših stručnjaka iz Pokrajinskog zavoda, iz Republičkog zavoda, iz Zavoda biblioteke, iz Arhiva i tako dalje, dovodi do toga da rezultat zaista jeste u skladu sa očekivanjima“, zaključio je naš sagovornik.

BONUS VIDEO:

EVO KAKO DA U JEDNOM POTEZU SE ODBRANITE OD MAČA! Aikido je čudo (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.