ČUVAJTE SE SRBI, OVO VAM JE POSLEDNJE UPOZORENJE! Milo Đukanović ŽESTOKO PRETI i najavljuje ČIŠĆENJE
Milo Đukanović, Foto: Printscreen / Youtube

PRETNJE

ČUVAJTE SE SRBI, OVO VAM JE POSLEDNJE UPOZORENJE! Milo Đukanović ŽESTOKO PRETI i najavljuje ČIŠĆENJE

Crnogorska vlada usvojila je Zakon o slobodi veroispovesti, što je Milu Đukanoviću dalo odrešene ruke za brutalno čišćenje zemlje „od svega što ima veze sa Srpstvom i istorijom“

Objavljeno:

Sa usvajanjem novog zakona o slobodi veroispovesti, u Crnoj Gori je pojavio i Aleksandar Sinđelić, krunski svedok iz slučaja „Državni udar“, jer mu je navodno život ugrožen u Srbiji.

Crnogorska vlada usvojila je Zakon o slobodi veroispovesti, što je Milu Đukanoviću dalo odrešene ruke za brutalno čišćenje zemlje „od svega što ima veze sa Srpstvom i istorijom“.

Nakon što je Crna Gora ušla u NATO, suvereni vladar zemlje u koju demokratija još nije stigla, jer vlast nikada nije izgubila izbore (na svim izborima od 1990. do 2019. uvek je pobeđivala stranka na vlasti) počeo je da planira „konačno rešenje za srpski problem u Crnoj Gori“, a govorom u ponedeljak uveče u Beranama jasno je poručio da sprema „veliku čistku od nepoželjnih elemenata“.

- Nema nameru Crna Gora da otme metar prostora od bilo koga, ali nema nameru ni da s povezom oko očiju prepušta bilo kome da otima ono što je državno. Danas je vreme da shvate da nosili odelo ili mantiju moraju biti jednako odgovorni prema državi Crnoj Gori. Moramo im poslati opomenu da je ovo poslednji trenutak da to shvate, da nas ne dovedu u neprijatnu situaciju da država Crna Gora mora raditi ono što mora raditi prema svakome uključujući i one koji nose mantiju - naveo je Đukanović na izbornoj konferenciji Demokratske partije socijalista u Beranama, usput i pripretivši građanima koji u tom gradu nisu glasali za njegovu stranku, rekavši da „i građani mogu da pogreše ponekad i glasaju za pogrešnu stranku“.

Interesantno, istovremeno sa izglasavanjem zakona, glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić potvrdio je da je srpski državljanin Aleksandar Saša Sinđelić, koji je bio krunski svedok u slučaju navodnog državnog udara u zemlji 2016, prebegao iz Srbije u strahu za sopstvenu bezbednost.

- Sinđelić je preko staza, mimo graničnog prelaza i redovnih prelaza bežao u Crnu Goru, što je bilo vidno na njegovim nogama i telu. Saopštio je graničnim organima, odnosno inspektorima u Rožajama da je u ozbiljnom progonu i da je bio primoran da napusti Srbiju - rekao je Katnić i istakao da je Sinđelić želeo da razgovara i sa crnogorskim Specijalnim državnim tužilaštvom.

S druge strane, Demokratski front (DF) tvrdi da je informacija da Sinđelić prebegao iz Srbije u Crnu Goru „apsolutno netačna“.

- On se u Podgorici nalazi skoro desetak dana, gde ga Milivoje Katnić danima već priprema za pres konferenciju. Informacija da je Saša Sinđelić prebegao iz Srbije koristeći staze i bogaze, a sve bežeći od srpskih službi bezbednosti, predstavlja kvazidramatični pokušaj skretanja pažnje sa kriminalno skandaloznog nastupa Milivoja Katnića - navodi se u saopštenju DF-a.

Jedan od onih kojima je zabranjen ulaz u Crnoj Gori Matija Bećković naveo je za RTS da „nema nijednog brda u toj zemlji koje nije zakrovljeno nekim hramom i nijednog hrama u kome nisu Sveti Simeon i Sveti Sava“.

- Ja ne razumem šta bi Srbi branili ako ne bi branili svoje hramove.

Na pitanje šta je narod u Crnoj Gori spreman da uradi kako bi odbranio svetinje, Bećković ironično kaže da će „morati da ih preimenuje“.

- Moraće da ih preimenuju, od Savine na moru do Savinog izvora na vrhu Durmitora. Ne znam kako će Savine vode i Savina Počivala i Savini izvori biti preimenovani. U Crnoj Gori nalazi se 650 svetinja. Cela zemlja je ukrašena, naročito Boka. Nema nijednog brda koje nije zakrovljeno nekim hramom i nijednog hrama u kome nisu Nemanja i Sveti Sava. Ja ne razumem šta bi Srbi branili ako ne bi branili svoje hramove. I kako je moguće da oni budu jedini narod koji nema svoju crkvu - naveo je Bećković.

BONUS VIDEO:

PROGUTALA CELU ŠEĆERNU PENU U SEKUNDI! Svi su ostali u šoku (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.