POČINJE IZGRADNJA INSTITUTA DEDINJE 2! Aleksandar Vučić na POLAGANJU KAMENA TEMELJCA
POČINJE IZGRADNJA INSTITUTA DEDINJE 2, Foto: Printscreen

POSLE 25 GODINA ČEKANJA

POČINJE IZGRADNJA INSTITUTA DEDINJE 2! Aleksandar Vučić na POLAGANJU KAMENA TEMELJCA

Za izgradnju je obezbeđeno 27,4 miliona evra

Objavljeno:

Radovi na izgradnji Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2“ u Beogradu počinju danas, a svečanom polaganju kamena temeljca prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Obeležavanju početka radova prisustvuju i predsednica parlamenta Maja Gojković, patrijarh SPC Irinej i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Na svečanosti kojom se obeležava početak radova, direktor "Dedinja" Milovan Bojić rekao je da je ovo veliki dan za taj Insitut, koji je, kaže, jedna od vodećih zdravstvenih ustanova u Evropi i svetu.

- On je srpski brend, uvažen i prepoznat u celom svetu - rekao je Bojić i naveo da iza Instituta stoje mnogobrojne generacije vrhunskih doktora, medicinskih sestara i tehničara, ali i armija zadovoljnih pacijenata iz celog regiona.

Podsetio je na početak rada klinike pre nešto više od četiri decenije, od kada je, kaže, učetvorostručen kapacitet i udesetostručen asortiman usluga.

- To je model kakav istorija zdravstvenog sistema nije poznavala - rekao je Bojić i dodao da je napravljen tim lekara poput Zvezdinog iz 1991. godine, koji su oplemenili srpsku medicinu novim podvizima.

Time je Insitutut "Dedinje" postao magnet za privlačenje stranih pacijenata, dodao je Bojić.

Rekao je i da je izgradnjom "Dedinja 2" dobijena velika bitka, koja ne bi bila ostvarena bez razumevanja predsednika Aleksandra Vučića, ali ni bez zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

Radovi bi, prema najavama, trebalo da budu završeni za godinu i po dana.

Za izgradnju je obezbeđeno 27,4 miliona evra, a posle izgradnje novog objekta na površini od 14.000 metara kvadratnih, krenuće se u rekonstrukciju postojeće klinike "Dedinje 1".

Institut "Dedinje" sa 2.206 operacija na srcu jedna je od vodećih zdravstvenih ustanova tog tipa u Evropi i svetu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.