MILO ĐUKANOVIĆ ODBIO VUČIĆA I NASTAVIO PROGON SPC! Izdao je ALARMANTNO saopštenje i uznemirio Srbe u Podgorici
Milo Đukanović u Podgovrici, Foto: Printscreen Youtube

OSTAJE PRI SVOM!

MILO ĐUKANOVIĆ ODBIO VUČIĆA I NASTAVIO PROGON SPC! Izdao je ALARMANTNO saopštenje i uznemirio Srbe u Podgorici

Svi se pitaju kuda ovo vodi?

Objavljeno:

Crna Gora nema nameru da otme nijedan metar tuđe teritorije, ali neće dozvoliti da se otima ono što pripada Crnoj Gori, poručio je predsednik Milo Đukanović.

"Nema nameru Crna Gora da otme metar prostora od bilo koga, ali nema nameru ni da sa povezom oko očiju prepušta bilo kome da otima ono što je državno", poručio je Đukanović sa izborne konferencije Demokratske partije socijalista u Beranama, preneli su podgorički mediji.

Đukanović je poručio da nije bitno da li neko nosi odelo ili mantiju, jer svi moraju poštovati zakone.

"Danas je vreme da shvate da nosili odelo ili mantiju moraju biti jednako odgovorni prema državi Crnoj Gori. Moramo im poslati opomenu da je ovo posledni trenutak da to shvate, da nas ne dovedu u neprijatnu situaciju da država Crna Gora mora raditi ono što mora raditi prema svakome uključujući i one koji nose mantiju", poručio je Đukanović.

Crnogorska vlada usvojila je Predlog zakona o slobodi veroispovesti koji predvidja da sve verske zajednice, pa i Srpska Pravoslavna Crkva, moraju dokazati da su pre 1918. godine bile vlasnice crkvene imovine, inače će im ona biti oduzeta.

Mitropolija Crnogorsko primorska oštro se protivi tom zakonskom rešenju i traži da se povuče. Povlačenje zakona tražio je od Vlade Crne Gore ranije ove nedelje predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Vlada u Podgorici je odbila Vučićevu "molbu" i poručila da "ne dopušta bilo kome" da utiče na njene odluke.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.