KO JE IŠAO PROTIV SVETINJA, NIJE ZAVRŠIO KAKO TREBA! Dačić uputio BRUTALNU poruku CRNOJ GORI ZBOG OSTROGA!
Ivica Dačić, Foto: EPA/Andy Rain, Profimedia

VIŠE NIKOGA NE ŠTEDI

KO JE IŠAO PROTIV SVETINJA, NIJE ZAVRŠIO KAKO TREBA! Dačić uputio BRUTALNU poruku CRNOJ GORI ZBOG OSTROGA!

Dačić je rekao da Crna Gora godinama unazad pokušava na antisrpskim stavovima gradi svoj položaj i međunarodni identitet!

Objavljeno: 14.06.2019. 10:09h
  • 1.7k

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić ocenio je danas da je odgovor crnogorske vlade na molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne ugrožavaju imovinu Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori neprimeren i upozorio na teške posledice po odnose dve zemlje, ako ta zemlja usvoji najavljeni Zakon o veroispovesti kojim se predviđa i oduzimanje imovine SPC.

- Zar neko stvarno misli da će zauzeti Ostrog i oteti ga od SPC? Od koga da ga otme i uzme? Svima savetujem da ne idu protiv svetinja, niko nije dobro prošao ko je išao protiv svetinja - poručio je Dačić u izjavi za RTS.

Dačić je rekao da Crna Gora godinama unazad pokušava na antisrpskim stavovima gradi svoj položaj i međunarodni identitet.

Ukazao je da je Vučić pokazao prijateljski odnos i da je istakao da ne želi da kvari dobre odnose sa Crnom Gorom, već je zamolio da se ne izazivaju sukobi i problemi i podsetio da Srbija i Crna Gora nikada u istoriji nisu radile jedna protiv druge.

- Ovo može da izazove velike probleme - rekao je Dačić.

On je ocenio da se Vučić poneo časno, sa željom da se spreče sukobi i da je Srbija pokazala prijateljski odnos.

- Zamislite kada bi Srbija probala da donese sličan zakon koji se odnosi na neke druge narode koji žive kod nas rekao je Dačić i pozvao Crnu Goru da ne ide tim putem.

Dačić je rekao da se u Crnoj Gori više od 30 odsto stanovnika izjašnjavaju kao Srbi, ali da se u tom zemlji shvataju kao antidržavni element.

On je istakao da je mnogo bilo odluka crnogorskih vlasti u tom pravcu, a da je jedna od njih i priznanje nezavisnosti Kosova kada, kako je naveo, Crna Gora nije išla samo protiv srpskih interesa već i protiv crnogorskih interesa.

Ministar je rekao da Beograd može da protestuje i da na prijateljski način proba da utiče da se te stvari ne dešavaju, ali je rekao da Crna Gora to tumači kao mešanje u unutrašnje stvari.

Dodao je da su se onda svi mešali u unutrašnje stvari Srbije kada su priznali Kosovo.

Dačić je upozorio da će odluka crnogorskih vlasti izazvati teške posledice u odnosima dve zemlje i dodao da smatra da svi treba da se okrenu nečem drugom jer običan narod u Crnoj Gori ne podržava takve stvari.

Ministar je rekao i da nije čuo toliko izjava od raznih vladika tim povodom a da je bilo mnogo nastupa predstavnika SPC o drugim politickim pitanjima. "Ako imate hrabrosti da napadnete Vučića i Dačića zbog neke ideje, valjda smete sad nekoga u Crnoj Gori zbog toga", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da se i ranije zalagao za jače mere prema onima koji ne poštuju interese Srbije.

Bonus video:

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media