DOBRE VESTI ZA SVE KOJI SU MUKU MUČILI SA IZVRŠITELJIMA: Vlada usvojila izmenjen zakon! NE MOGU VAM ODUZETI KUĆU!
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju i obezbeđenju, Foto: Ana Paunković

konačno

DOBRE VESTI ZA SVE KOJI SU MUKU MUČILI SA IZVRŠITELJIMA: Vlada usvojila izmenjen zakon! NE MOGU VAM ODUZETI KUĆU!

Saopštenje posle sednice vlade

Objavljeno:

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju i obezbeđenju kojim se nepokretnost fizičkog lica ne može prodati radi namirenja potraživanja iz komunalnih i srodnih usluga, ukoliko je to potraživanje manje od pet hiljada evra.

Uvećani su i pragovi zarada plata i penzija, odnosno iznosi koji su zaštićeni od mogućnosti izvršenja, čime će se sprečiti da se na taj način ugroze osnovne potrebe za život dužnika, navodi se u saopštenju Vlade.

Usvojena je i Uredba o utvrđivanju državnog programa pomoći i obnove oštećenih porodičnih stambenih objekata usled dejstva poplava i grada.

Za te namene izdvojena su sredstva od ukupno 400 miliona dinara za hitnu sanaciju stambenih objekata.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o dualnom modelu studija u visokom obrazovanju, koji bi mogao da se primenjuje u vivsokoškolskim ustanovama koje su zainteresovane da njihovi studenti stiču znanja i kroz učenje i kroz rad u kompanijama, tako da taj rad bude vrednovan putem školarina ili stipendija.

U saopštenju Vlade navodi se da će primena dualnog modela studija doprineti razvoju istraživanja i inovacija, jer manje kompanije često nisu u mogućnosti da formiraju istraživačko-razvojne timove, prvenstveno zbog nedostatka odgovarajućeg kadra.

Na sednici je usvojen i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o elektronskoj trgovini, kojim se ta oblast usklađuje sa zakonodavstvom Evropske unije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.