VUK DRAŠKOVIĆ: Podržavam Vučićeve napore da se postigne istorijski sporazum između Srba i Albanaca!
Predsednik SPO Vuk Drašković, Foto: Stefan Kojić

ništa dobro ne možemo očekivati

VUK DRAŠKOVIĆ: Podržavam Vučićeve napore da se postigne istorijski sporazum između Srba i Albanaca!

Drašković je istakao da je atmosfera u Srbiji takva da je teško biti optimista

Objavljeno: 12.06.2019. 19:14h
  • 10

Gostujući u emisiji "Stav" na TV O2 predsednik SPO Vuk Drašković istakao je da maksimalno podržava napore predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se postigne dogovor i pomirenje između Srba i Albanaca.

Drašković je istakao da je atmosfera u Srbiji takva da je teško biti optimista.

,,Ovde svest naroda kreiraju službe bezbednosti, njihovi mediji, njihovi pisci, njihova propaganda koja je tesno povezana sa propagandom ruskih zilota u našoj crkvi, povezanih sa propagandom jastrebova iz Kremlja koji zapravo na Balkanu, a naročito u Srbiji žele da stvari drže zamrznutim i da podstrekavaju nastavak mržnji i sukoba, jer samo u tome vide šansu za prodor i uticaj Rusije na Balkan.,,

Predsednik SPO Vuk Drašković je naglasio i da Srpska Crkva i mnogi drugi koji predstavljaju srpsku nacionalnu elitu se pozivaju u 21.veku na neku Lazarevu kosovsku zakletvu koja je izmišljena i koja je mit.

,,Po toj zakletvi mi moramo da izginemo na Kosovu, jer je zemaljsko carstvo kratko i treba ga prezreti, a nebesko carstvo, carstvo smrti je zauvek i treba ga poštovati. U svim kritičnim razdobljima po nacionalni opstanak naša Crkva se opredeljivala za smrt, a nikad za život. Zbog svega toga ništa dobro ne možemo očekivati. Ja sam preskupu cenu platio 1991 god. kada sam pisao Miloševiću i kada sam ga preklinjao da prekinemo rat i da Jugoslavija postane konfederacija. Proglašen za nacionalnog izdajnika,, - izjavio je predsednik SPO i poslednji sef diplomatije SCG Vuk Drašković u emisiji STAV na TV O2.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media