LONDON I NAJMOĆNIJA ALBANKA LAŽNO OPTUŽILI SRBE! Ovako su izmislili KOLONIZACIJU na Kosovu, a Srbiji SPREMAJU HAOS
Foto: Prentscren

SAZNAJEMO!

LONDON I NAJMOĆNIJA ALBANKA LAŽNO OPTUŽILI SRBE! Ovako su izmislili KOLONIZACIJU na Kosovu, a Srbiji SPREMAJU HAOS

Nije ih briga za činjenice, već samo falsifikuju istoriju...

Objavljeno: 15:32h

Albanci u Prištini proslavljaju dve decenije od ulaska NATO trupa na Kosovo i kako tvrde od oslobođenja od srpskog terora!

Da, dobro ste pročitali, ove gnusne reči izrekla je ambasadorka Kosova u SAD Vlora Čitaku na sednici Saveta bezbednosti UN u Njujorku i ustvrdila da tzv Republika Kosovo nije, proglašavanjem nezavisnosti, načinilo secesiju već je u pitanju – dekolonizacija.

"Nezavisnost nije proizvod pokreta secesionizma, nezavisnost je produkt dekolonizacije", rekla je Čitaku.

Na ove reči burno je reagovao šef srpske diplomatije Ivica Dačić koji je bez ustručavanja u sali na Ist riveru rekao Vlori: "Aj ne sviraj... Glupa si koliko si teška!"

Mnogi su bili začuđeni izjavom Vlore Čitaku o dekolonizaciji, jer im nije jasno o čemu sada Albanci iz Prištine pričaju.

Naime, kako saznaje naš portal iz diplomatskih izvora Albanci, savetovani iz Londona poveli su specijalni rat protiv Srbije.

- Cilj ovog rata je da se Srbi optuže za genocid, što vlasti u Prištini uporno ponavljaju gde god da se nalaze. Zatim je na srpske vojnike prišivena etiketa silovatelja, lažnim tvrdnjama da je silovano preko 20.000 Albanki. Sada treba plasirati priču o tome kako su Srbi proterali Albance sa Kosova - kaže nam naš izvor.

Prema njegovim rečima Albanci u Njujork svaki put dođu sa novom pričom.

- Sve se to dobro skuvalo u Londonu. Nije tajna da je u sve upetljana bivša savetnica Dejvida Kamerona Arminka Helić. Ništa ne prepuštaju slučaju - kaže nam naš izvor.

foto: Fejsbuk

Kako otkriva naš portal priču o dekolonizaviji Kosova iz 1999. godine, odnosno o kolonizaciji od strane Srba Albanci temelje iz 1913. godine.

Naime Srbija je povlačenje svojih trupa iz Albanije završila 24. aprila 1913. godine, po naređenju „Konferencije ambasadora“, koja joj je tada zapretila upotrebom sile.

Na toj „Ambasadorskoj konferenciji“, Albanija je bila priznata kao jedna evropska država i zato je nemoguće za Antantu da stoji i da mirno gleda pokolje na svojim vratima.

Na osnovu „Londonskog ugovora od 30. maja 1913. godine Kosovo i deo Metohije sa Prizrenom pripalo je Kraljevini Srbiji, Peć, Đakovica i Istok Kraljevini Crnoj Gori.

Ulaskom ovih oblasti u sastav Srbije i Crne gore prvi put su se Arbanasi – kao brojna etnička grupa – našli u sastavu slovenskih država, suprotno težnjama koje su ispoljavali u nacionalno – oslobodilačkom pokretu 1878 – 1912. za uspostavljanjem velike Albanije u kojoj bi se pored ostalih krajeva našli i Kosovo i Metohija.

foto: Profimedia, Wikipedia

Baš tu činjenicu Albanci iz Prištine predstavljaju kao kolonizaciju Kosova od strane Srba.

Koliko Albance s Kosova ne zanimaju činjenice, ni to šta je bilo pre 1913. godine najbolje svedoči činjenica po kojoj se Vlora Čitaku danas poziva na uredbu srpske vlada iz 20. februara 1914.

Tada je Vlada donela Uredbu o naseljavanju južnih krajeva… Međutim, rad na naseljavanju nije znatnije odmakao usled izbijanja Prvog svetskog rata, a 1915. je prestao svaki rad na tom pitanju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.