BESNI RAT NAPREDNJAKA I SOCIJALISTA: Zorana Mihajlović NAPALA Dačića i SPS zbog HVALISANJA s Jeremićem i Bastaćem
Ivica Dačić i Zorana Mihajlović, Foto: Marina Lopičić

ZAKUVALO

BESNI RAT NAPREDNJAKA I SOCIJALISTA: Zorana Mihajlović NAPALA Dačića i SPS zbog HVALISANJA s Jeremićem i Bastaćem

Ministarka u Vladi Srbije udarila na prvog potpredsednika i šefa SPS

Objavljeno: 16:56h

Nove trzavice u vladajućoj koaliciji, a opet su naprednjaci udarili na socijaliste zbog svojih, kako kažu neprincipijelnih koalicija i političkih dilova sa Markom Bastaćem i Vukom Jeremićem.

Nakon trzavica na relaciji SNS - SPS, a posle reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne razume zašto je SPS i dalje u koaliciji s Markom Bastaćem, osvanule su nove prozivke.

Ovoga puta predsednik Srbije "pecnuo" je socijaliste zbog, kako je rekao, međusobnog hvaljenja lidera socijalista Ivice Dačića i šefa Narodne stranke Vuka Jeremića.

Vučić je izjavio da mu ne bi smetalo da se svi političari udruže protiv njega, jer se ne plaši narodne volje. On je tim rečima odgovorio na pitanje novinara kako vidi to što Vuk Jeremić hvali ministra Ivicu Dačića, odnosno da li je to cena koalicije s Bastaćem na Starom gradu, da li se svi pripremaju za izbore ili Dačić Jeremiću čuva kadrove u Ministarstvu spoljnih poslova.

- Svejedno mi je šta ko kome čuva. Generalno mi je drago kad se međusobno hvale. Neka svi rade svoj posao, ja ću da radim svoj, a narodne volje se nisam plašio nikad - poručio je Vučić.

foto: TANJUG / DIMITRIJE GOLL

On je dodao da nije tajna da će, kao i na prethodnim izborima, svi želeti samo jednu glavu i da se dočepaju vlasti po svaku cenu.

- Ja se ne bavim kalkulacijama i dodvoravanjem političarima. Ja se ovim poslom bavim da bih uradio nešto za svoj narod - istakao je on.

Kako kaže, ne smeta mu da se udruže svi sa svima.

- Mogu sa svim Bastaćima, mogu da otimaju znakove i odvojeno i zajedno, narod će da odluči da li su oni bolja vlast, oni koji su opljačkali i razorili zemlju, ovi iz DOS-a koj imaju po petsto miliona evra ili neko drugi. Ja ću narod da poštujem - poručio je Vučić.

foto: Stefan Kojić

Nakon Vučićevih reči, na Dačića i socijaliste obrušila se i potpredsednica Vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović koja kaže za Espreso.co.rs da SNS interesuju samo građani, ne i političari.

- Baš kako je i predsednik Vučić rekao. Ali mnogi zaboravljaju da građani glasaju za rezultate, odgovornost, za sve što vide i zato glasaju za Vučića. Tako da neka se drugi hvale međusobno koliko hoće. Nas interesuju samo građani i građanke, a ne političari - rekla je Mihajlovićeva za naš portal.

foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević o međusobnim pohvalama Dačića i Jeremića za Espreso.co.rs kaže:

- To su puste želje. Ubedljivo će pobediti lista koju bude predvodio Aleksandar Vučić. Zbog rezultata, zbog odnosa prema građanima, zbog borbe za snažniju i moderniju Srbiju, zbog borbe za naše nacionalne interese, zbog budućnosti Srbije.

Jedini iz SPS-a koji se oglasio je šef poslaničke grupe SPS-a u Skupštini, Đorđe Milićević.

- Da je bilo više odgovornosti u politici u vreme kada je Vuk Jeremić imao odgovornost kao državni funkcioner, ne bi bilo ovoliko propuštenih šansi za rešavanje nacionalnog pitanja Kosova i Metohije, poručio je šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije u Skupštini Srbije Đorđe Milićević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.