VIDEO SAM KUKA-ROBOTE, NAJSAVREMENIJE MAŠINE OVDE U NAŠEM BANATU! Vučić otkrio zašto je važna fabrika ZF u Pančevu
Aleksandar Vučić u Pančevu, Foto: Prentscren

SJAJNA STVAR

VIDEO SAM KUKA-ROBOTE, NAJSAVREMENIJE MAŠINE OVDE U NAŠEM BANATU! Vučić otkrio zašto je važna fabrika ZF u Pančevu

Evo zašto je to važno

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas u Pančevu svečanom otvaranju fabrike kompanije "ZF" u okviru E-Mobility divizije.

Predsednik Vučić pozdravio je okupljene i rekao da građani Srbije moraju da znaju da jedna ovakva fabrika nije nikla iz zemlje sama od sebe nego da je bilo mnogo truda i rada i teških pregovora.

- Ničeg ovde nije bilo osim jednog malog šatora, prevruće je bilo... 1. juna prošle godine... A evo nas danas ovde 12. juna, manje za godinu dana, fabrika! A sad ću da vam ispričam šta sam video unutra, kako sve to izgleda... Video sam kuka-robote, najsavremenije Simensove mašine, a unutra sam video i sou prašine čistiju od naše najčistije apoteke, video sam unutra naše radnike srećne i nasmejane, mlade koji su dobili dobar plaćen posao... Ovde sam video rotore i statore, duše električnih motora koji će ići u električni volvo...- ispričao je Vučić dodajući da ćemo uskoro i mi početi da postavljamo električne punjače duž auto-puta da privlačimo električne automobile koji idu ka Grčkoj i Istanbulu.

Vučić je dodao i da je ponosan i na sve srpske organe vlasti koji su u dan obavili sve svoje obaveze i finansijske i u vezi sa dozvolama. Predsednik je nemačke investitore sa govornice pitao i da li je Srbija ispunila sve svoje obaveze na šta je dobio potvrdan odgovor a onda i objasnio da čim mi nešto ponudimo nude i Poljaci i Rumuni i Bugari...

foto: Prentscren

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je u prvih pet meseci ostvaren rast od 17 odsto direktnih stranih investicija.

„Dobio sam upravo podatke Narodne banke Srbije da je u prvih pet meseci ove godine rast direktnih stranih investicija iznosio čak 17 odsto. To je za 17 odsto više nego u istom vremenskom periodu rekordne 2018. godine“, kazao je Vučić na otvaranju fabrike „ZF“ u Pančevu.

Srbija je prošle godine privukla 3,5 milijardi evra dirketnih stranih investicija, što je više nego što su sve zemlje Zapadnog Balkana uspele zajedno da privuku.

- Nemačka je ubedljivo najveći partner Srbije - rekao je Vučić zahvalivši se ovoj večikoj nemačkoj kompaniji, ali i ambasadoru Šibu i nemačkoj državi na podršci.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.