VLORA ČITAKU OPSEDNUTA SERIJOM IGRA PRESTOLA: Na Tviteru OSVAJA SEVER, pobeđuje vojsku smrti i TRIPUJE SANSU (FOTO)
Vlora Čitaku opsednuta serijom Igra prestola, Foto: Printscreen

baš se loži

VLORA ČITAKU OPSEDNUTA SERIJOM IGRA PRESTOLA: Na Tviteru OSVAJA SEVER, pobeđuje vojsku smrti i TRIPUJE SANSU (FOTO)

Vlora istripovala da je u seriji

Objavljeno:

Vlora Čitaku, neki bi rekli, vedri i oblači na Kosovu.

Međutim, kad malo boilje razmislite, ambasadorka tzv. države Kosova u SAD privukla je pažnju javnosti kao "šaptačica", kada je na sednici Saveta bezbednosti UN decembra prošle godine sve vreme sedela iza Hašima Tačija i šaputala mu šta treba da kaže.

Čitaku svaku priliku koristi da naziva Srbe zlom koga bi Kosovo trebalo da se oslobodi.

Kontroverzna ambasadorka smatra se mozgom albanskih nastupa u UN, a usput je i veoma aktivna na društvenim mrežama.

Po njenim postovima reklo bi se da je opsednuta serijom Game of Thrones (Igra prestola).

Naime, Čitaku je kao predstavnica Prištine u Njujorku iza sebe imala "ženski tim", takođe obožavateljki popularne serije. One su na sakoima imale zakačen broš vuka, odnosno simbol kuće Stark iz Vesterosa - jezovuk na ledeno-belom polju.

Uz fotografiju sa pomenutim brošem Čitaku je napisala:

"Kada padne sneg i dunu beli vetrovi, usamljeni vuk umire. Ali čopor preživljava", uz haštag "House of Stark".

Podsetimo, u popularnoj seriji kuća Starka je jedna od velikih kuća Vesterosa koja vlada Severom. Starkovi su najstarija porodica koja tvrdi da vuče poreklo od pre osam hiljada godina. Pre nego što su ih osvojili Targarjeni, vođe kuće Starka su vladali Severom kao Kraljevi Severa.

Vlora se po svemu sudeći opasno "loži" na Igru prestola i Starkove kao glavne na severu, te bi da i ona osvoji sever, ali Kosova.

Podsećanja radi, na kraju serije Sever ostaje nezavistan, a njime vlada Sansa. Da li Vlora vidi sebe u Sansi? Hm, čini se da da.

Takođe, Čitaku objavljuje fotografije za koje piše da predstavljaju lepotu Kosova, ali iste poredi sa popularnom serijom.

Da opsednutost serijom zaista postoji najbolje pokazuje i njen nedavni Tvit, kada je Čitaku uporedila Srbe sa vojskom koja predstavlja smrt u "Igri prestola".

Dakle, Srbiju je uporedila sa belim šetačima, dok je Kosovo neuništiva kuća Stark.

"Igra prestola! Pa, kuća Stark je pobedila u velikom ratu. Da bismo to preveli na termin Kosova, Srbija je pobeđena. A sada, ko će sedeti na prestolu… to više nije važno! Veliki rat je doneo pobedu! A za ostatak… pa, ako nam se ne sviđaju, pobedićemo ih!", napisala je Čitaku.

U popularnoj seriji vojska mrtvih je poražena.

Vlora Čitaku, rođena 10. oktobra 1980. u Prištini, bila je ranije vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova, a u zvaničnoj biografiji piše da je pomogla osnivanju tzv. Ministarstva za evropske integracije.

Predstavljala je tzv. Kosovo u bilateralnim i multilateralnim prilikama, kao što je sednica Saveta bezbednosti UN. Na poslednjim izborima, Čitaku je dobila je mandat kao jedan od izabranih poslanika sa najvećim brojem glasova u stranci.

Članica je predsedništva Demokratske partije Kosova, kojoj se pridružila još od samog osnivanja 1999. Pre toga je bila portparolka partije, savetnica za medije i savetnica za odnose sa međunarodnom zajednicom.

Diplomirala je na medijima i novinarstvu, a pre bavljenja politikom radila je kao novinarka i prevoditeljka za više zapadnih medija u toku kosovske krize 1998-1999.

Čitaku je ime dobila po gradu u Albaniji - Vlora (Valona). Ona je i članica upravnog odbora humanitarne agencije koja se bavi zaštitom žena od porodičnog nasilja.

BONUS VIDEO: OVAKO NEŠTO SE NE DEŠAVA NA KOSOVU I NE OSEĆAM SE UDOBNO ZBOG TOGA: Fatmir Spahiu o incidentu na Mirditi! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.