PALMER JEDNO PRIČAO VUČIĆU, A DRUGO ALBANCIMA! Trampov čovek govorio o TAKSAMA i izvinjavao se Prištini
Metju Palmer, Foto: Youtube printscreen

imaju svoju politiku

PALMER JEDNO PRIČAO VUČIĆU, A DRUGO ALBANCIMA! Trampov čovek govorio o TAKSAMA i izvinjavao se Prištini

Vašington bi voleo da takse budu skinute sa stola, jer su prepreka napretku

Objavljeno:

Jasno smo stavili do znanja vlastima u Prištini da takse na robu iz Srbije moraju biti ukinute ili suspendovane, ali mislim da je ideja koju imaju mnogi u Beogradu da bi SAD jednostavno mogle da nateraju Prištinu da donese neke odluke neistinita i nefer prema Kosovu, rekao je FoNetu zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer.

"Kosovo ima svoju politiku i samostalno donosi svoje odluke", objasnio je Palmer, ali je naglasio da SAD imaju "neki uticaj", koji pokušavaju konstruktivno da koriste.

Kako je precizirao, Vašington bi voleo da takse budu skinute sa stola, jer su prepreka napretku. Beograd će, međutim, sa Prištinom morati da pregovara o taksama, a ne sa Sjedinjenim Državama, izričit je Palmer.

Ukoliko bude postignut sveobuhvatni sporazum Beograda i Prištine, Palmera "nije ga briga" gde će biti potpisan. U tom slučaju, poručio je pomoćnik američkog državnog sekretara, može biti potpisan u Briselu, Vašingtonu ili na "tamnoj strani Meseca".

On je ocenio da je važno da imamo efektivni sporazum koji će ljudima u regionu pomoći da ostvare svoje aspiracije. Palmer je najavio da će sutra otputovati na Kosovo na nekoliko dana, a potom u Banjaluku i Sarajevo na sastanak Saveta za primenu mira.

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO! Albanski glumac Enver Petrovci za Espreso: NA KOSOVU VLADA MAFIJA, ZNA SE KO JE UBIO OLIVERA!

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.