BRANKO RUŽIĆ UDARIO NA UGLJANINA! Odbrusio mu je zbog Sandžaka, a ono što mu je rekao NAJVIŠE ĆE ga ZABOLETI
Branko Ružić, Foto: Fonet

OBRAČUN

BRANKO RUŽIĆ UDARIO NA UGLJANINA! Odbrusio mu je zbog Sandžaka, a ono što mu je rekao NAJVIŠE ĆE ga ZABOLETI

"Umesto da se late posla koji je u okviru ingerencija nacionalnog saveta, u ime koga i izlaze pred svoje sunarodnike, oni i dalje koriste to mesto za privlačenje političke pažnje"

Objavljeno: 11.06.2019. 08:31h
  • 1

Nakon zahteva Bošnjačkog nacionalnog veća funkcionerima Srbije i Crne Gore za uspostavljanje specijalnog statusa Sandžaka, ministar Ružić šalje inspekciju.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić je izjavio i da je reč o zloupotrebi jedne institucije i da će poslati inspekciju iz nadležnosti tog ministarstva.

"Umesto da se late posla koji je u okviru ingerencija nacionalnog saveta, u ime koga i izlaze pred svoje sunarodnike, oni i dalje koriste to mesto za privlačenje političke pažnje, očigledno i dalje sa ozbiljnim žalom za nekadašnjim foteljama u Vladi Srbije", rekao je Ružić.

 

Predsednik BNV Esad Džudžo, tvrdi da o zahtevu ne zna ništa zvanično i da je pismo rezultat zalaganja jedne grupe većnika u Izvršnom odboru, s liste "Samopredeljenje" Selejmana Ugljanina, ali smatra da je ovo telo nadležno da razmatra i "krupna" pitanja poput statusa Bošnjaka i Sandžaka.

"Ovo ne da samo izlazi iz okvira rada Nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne manjine, nego je zloupotreba jedne institucije čiji se rad finansira od novca svih građana Srbije", ističe Ružić.

"Ministarstvo će svakako reagovati slanjem inspekcije iz naše nadležnosti, a verujem da će i drugi organi, uključujući i tužilaštvo, demonstrirati pojačanu pažnju u vezi sa ovim slučajem", rekao je ministar Ružić.

 

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO! Albanski glumac Enver Petrovci za Espreso: NA KOSOVU VLADA MAFIJA, ZNA SE KO JE UBIO OLIVERA!

(Espreso.rs / B92)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media