NIKOLA JOVANOVIĆ: Grad da odustane od nabavki luksuznih automobila
Nikola Jovanović, Foto: Zorana Jevtić

imaju svoje predloge

NIKOLA JOVANOVIĆ: Grad da odustane od nabavki luksuznih automobila

U saopštenju se dodaje da se ta sredstva mogu iskoristiti za nabavku besplatnih udžbenika za dva razreda osnovne škole, tri magnetne rezonance ili 10 novih autobusa za gradski prevoz

Objavljeno: 10.06.2019. 12:24h
  • 13

Odbornička grupa Saveza za Srbiju (SZS) u Skupštini Beograda saopštila je danas da je nedopustivo da "gradska uprava Gorana Vesića", koja je u više navrata prošle i ove godine primila milionsku pomoć Vlade Srbije iz tekuće budžetske rezerve, sada nabavlja vozila ‘škoda’ za Gradsko saobraćajno preduzeće i Infostan, vredna gotovo dva miliona evra.

- Žalosno je da je među preduzećima koja trebuju luksuzna vozila i Infostan, koji najviše pokreće zahteve za prinudna izvršenja nad našim najsiromašnijim sugrađanima, iako su njima trajno smanjeni popusti za komunalije bez ikakvog razloga - navodi se u saopštenju koje je potpisao šef te odborničke grupe i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

 

U saopštenju se dodaje da se ta sredstva mogu iskoristiti za nabavku besplatnih udžbenika za dva razreda osnovne škole, tri magnetne rezonance ili 10 novih autobusa za gradski prevoz, za koji se u saopštenju ocenjuje da je pred raspadom.

- Odbornička grupa SZS zahteva da neodgovorna i bahata gradska vlast odustane od sprovedenih nabavki, pošto na to imaju zakonsko pravo, a naročito kada je poznato da se na namešteni tender za nabavku luksuznih vozila javio samo jedan ponudjač - navodi SZS.

 

BONUS VIDEO: UČENICI ŠKOLE DRINKA PAVLOVIĆ SU PRIMER SVIMA: Prave kolače za Andreja, kako bi sakupili novac za lečenje! (VIDEO)

(Espreso.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media