SEĆATE SE NJEGA? IZMISLIO JE KOLATERALNU ŠTETU, BIO PERJANICA NATO! Sada je ponovo izvređao Srbe na Kosovu i Srbiju
Džejmi Šej o bombardovanju SRJ, Foto: Prentscren

UŽASAN LIK!

SEĆATE SE NJEGA? IZMISLIO JE KOLATERALNU ŠTETU, BIO PERJANICA NATO! Sada je ponovo izvređao Srbe na Kosovu i Srbiju

I dalje vređa...

Objavljeno: 10.06.2019. 09:12h
  • 6

Portparol NATO-a tokom bobardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine Džejmi Šej rekao je za RTK2 da kampanju alijanse i dalje vidi kao legitimnu i opravdanu.

On smatra da NATO nije imao drugog izbora osim upotrebe sile, pošto je Slobodan Milošević odbio mirovni sporazum iz Rambujea.

Šej je izneo ocenu da je Milošević u Srbiji vodio “brutalnu kampanju” protiv naroda na Kosovu i Metojiiji, čineći, kako je rekao, brojne povrede ljudskih prava.

On tvrdi da je NATO za svoj postupak imao podršku javnosti, parlamenata i široke međunarodne zajednice jer, kako je naveo, niko nije želeo da se ponovi ono što se desilo u Bosni od 1992. do 1995. godine kada je međunarodna zajednica bila veoma spora u preduzimanju odlučujućih koraka.

Šej je ocenio da je moguće postizanje sveobuhvatnog sporazuma između, kako je rekao, “Srbije i Kosova kao dve nezavisne zemlje”.

 

On je dodao da je neophodan stalni angažman SAD i EU da prinude Prištinu i Beograd da postignu sporazum.

"Dvadeseta godišnjica od završetka rata treba da bude mogućnost da se gleda u budućnost, a ne u prošlost. Jasno je da je iznad svega potreban sporazum Prištine i Beograda koji obavezno treba da obuhvati priznanje Kosova kao nezavisne zemlje", rekao Šej.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media