VUČIĆ OD ANGELE MERKEL TRAŽI SAMO JEDNO: Poznata sudbina nastavka dijaloga Beograda i Prištine!
Angela Merkel i Aleksandar Vučić, Foto: Predsedništvo Srbije

dobra saradnja

VUČIĆ OD ANGELE MERKEL TRAŽI SAMO JEDNO: Poznata sudbina nastavka dijaloga Beograda i Prištine!

Predsednik Vučić je naglasio da će Srbija ostati privržena svojoj politici mira i saradnje na Zapadnom Balkanu, zahvalivši kancelarki Merkel što je pokretanjem Berlinskog procesa značajno doprinela stabilnosti našeg regiona

Objavljeno:

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa kancelarkom Savezne Republike Nemačke Angelom Merkel o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, pre svega o zastoju u dijalogu Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić je, u dugom i prijateljskom razgovoru, istakao da je Srbija u potpunosti posvećena dijalogu, koji se vodi uz posredovanje Evropske unije, s namerom da postizanjem kompromisnog, obostrano prihvatljivog rešenja, obezbedi stabilnost u regionu, zahvalivši kancelarki Merkel i predsedniku Makronu na inicijativi da sastankom u Berlinu, odnosno Parizu, podrže taj proces. On je, međutim, ponovio da je za prevazilaženje zastoja u dijalogu neophodno da Priština ukine takse na robu proizvedenu u centralnoj Srbiji i još jednom zamolio kancelarku Merkel da pomogne da se nastavi slobodan protok robe i trgovina.

Presdsednik Vučić je naglasio da će Srbija ostati privržena svojoj politici mira i saradnje na Zapadnom Balkanu, zahvalivši kancelarki Merkel što je pokretanjem Berlinskog procesa značajno doprinela stabilnosti našeg regiona.

Predsednik Vučić je, s tim u vezi, zamolio kancelarku Merkel da podrži formiranje Regionalne ekonomske zone, jer bi ona bila ključna za privlačenje investicija i ekonomski razvoj Zapadnog Balkana.

Dvoje sagovornika su izrazili zadovoljstvo visokim nivoom političkog dijaloga i ekonomske saradnje Srbije i Nemačke, ukazavši na to da nemačke kompanije, koje posluju u našoj zemlji, zapošljavaju oko 60 000 srpskih radnika. On je izrazio nadu da će se još velikih kompanija iz Nemačke opredeliti da iskoriste dobro poslovno okruženje i otvore svoje pogone u Srbiji.

Predsednik Vučić je pozvao kancelarku Merkel da ponovo poseti Srbiju.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.