DAČIĆ OŠTRO ODGOVORIO AMERIČKOJ AMBASADI: Poruka koju im je uputio ODJEKNUĆE I U VAŠINGTONU!
Ivica Dačić je započeo priču sa potpisivanjem novčanica, Foto: RTS printscreen

potpredsednik vlade

DAČIĆ OŠTRO ODGOVORIO AMERIČKOJ AMBASADI: Poruka koju im je uputio ODJEKNUĆE I U VAŠINGTONU!

Dačić je podsetio na još jednu poruku velikog američkog naučnika i državnika

Objavljeno: 07.06.2019. 08:10h
  • 189

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da porukom "Kosovo je Srbija" nije uništio novčanicu od sto dolara niti uvredio Bendžamina Frenklina, čiji se lik na njoj nalazi, već da je postupio u skladu sa suštinskom idejom tog američkog državnika, koji je imao i mudru poruku da "onaj ko ima strpljenja može imati šta hoće".

Dačić je to rekao za "Sputnjik", povodom komentara ambasade SAD u Beogradu, koja je reagovala na njegovo učešće u internet izazovu pošto je na novčanici od sto dolara ćirilicom ispisao poruku "Kosovo je Srbija" i potpisao se.

Ambasada SAD u Beogradu prethodno je saopštila da bi "umesto što uništava novčanicu sa likom velikog američkog naučnika i državnika Bendžamina Frenklina, ministar Dačić možda mogao da razmisli o njegovoj izjavi "Budi u ratu sa svojim porocima, u miru sa svojim susedima".

"Srbija će se uvek boriti protiv svake poročne i lažne narko države i uvek ćemo težiti miru sa svim susedima. Srbija samo nikad neće tretirati sopstvenu zemlju kao susednu kao što to neće činiti ni Amerika. I kao sto to ne bi činio ni Bendžamin Frenklin. Ono što sam učinio je poštovanje univerzalnog principa svih priznatih država, pa i SAD i Srbije", odgovorio je Dačić.

Povodom pregovaračke bitke za buduću sudbinu Kosova i Metohije, Dačić je podsetio na još jednu poruku velikog američkog naučnika i državnika koja glasi "Onaj ko ima strpljenja može imati šta hoće".

 

Bonus video:

(Espreso.rs/Tanjug)

 

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media