BERLIN SPREMIO JEZIV ULTIMATUM SRBIJI ZBOG KOSOVA! Evo o čemu su PRIČALI Merkelova i Haradinaj
Ramuš Haradinaj i Angela Merkel, Foto: Fejsbuk

OPASNO!

BERLIN SPREMIO JEZIV ULTIMATUM SRBIJI ZBOG KOSOVA! Evo o čemu su PRIČALI Merkelova i Haradinaj

Sada je sve jasno...

Objavljeno:

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj, nakon sastanka sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel govorio je i o mogućnosti postizanja sporazuma koji je nazvao „velikim sporazumom“, koja će uključivati SAD, Nemačku i Francusku.

Ipak kaže da je vrlo skeptičan da je takav sporazum moguće postići uskoro, ali kaže da se ova energija Zapada treba iskoristiti za postizanje barem „okvirnog sporazuma“, o kojem će se potom pregovarati sa višim predstavnikom, koji će moguće biti iz Nemačke, a koji će ostati trajno uključen u proces između Kosova i Srbije, piše Gazeta Express.

„Postoje dve mogućnosti. Jedna je velika prilika za odluku. Još uvek moramo da se nadamo angažovanju predsednika Trampa, a nakon direktnog i ličnog učeša nemačke kancelarke Merkel i francuskog predsednika Makrona posebno treba da se nadamo mogućnosti postizanja jednog velikog sporazuma“, rekao je premijer.

U međuvremenu, kao drugu priliku, on vidi nastavak dijaloga između Kosova i Srbije koji će se nastaviti nekoliko meseci ili čak godina.

„Ali ako se ovaj veliki sporazum ne postigne, imaćemo višemesečni ili višegodišnji proces“, rekao je Haradinaj.

S druge strane, izrazivši rezervu prema „velikom sporazumu“, prvi čovek vlade kaže da treba iskoristiti savezničku posvećenost da se barem postigne okvirni sporazum u kojem će Nemačka biti posebno uključena.

„Novembra, mislim da je teško postići veliki sporazum. Ali, treba da iskoristimo ovu energiju prvo za okvirni sporazum, o kojem će pregovarati viši predstavnik, poput Mogerini, ali verujem da će Berlin imati posebnog izaslanika ili nekog zaduženog, koji će pratiti temu stalno“, rekao je premijer Haradinaj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.