SERGEJEV BRAT: Odavno nisam uključen u proteste, shvatio sam GDE JE GREŠKA
Sergej i Branislav su jedno vreme zajedno protestovali, Foto: Sonja Spasić

razočarao se

SERGEJEV BRAT: Odavno nisam uključen u proteste, shvatio sam GDE JE GREŠKA

Kako je rekao, odustao je od protesta posle "onog okupljanja kod Predsedništva" jer je video da tu "ponestaje snage, ideje, odlučnosti i volje", što mu je zasmetalo

Objavljeno:

Glumac Branislav Trifunović izjavio je da već odavno nije uključen u proteste i da neće govoriti na mitingu koji se organizuje u subotu.

On se, kako je rekao za časopis Nedeljnik, povukao kada je shvatio da to neće biti čisto građanski protesti.

- I dalje mislim da je greška što protesti nisu građanski. U trenutku kad sam to shvatio odlučio sam da je bolje da se povučem, bolje i za mene i za sve one ljude koji su se trudili da mi pruže podršku za sve to što sam radio - rekao je Trifunović, koji je bio medju organizatorima i vođama protestnih okupljanja.

On je objasnio da mu se čini da je najpoštenije da nije tu, jer misli da "nije bilo vreme za takvu situaciju".

- Morali smo, koliko god da smo izdržali, da ih držimo kao građanske do kraja, pa da se nekako opozicija priključi tome i bude oko toga. Taj gnev i bes, građanski, bio je mnogo veći od trenutne snage opozicije - rekao je Trifunović.

On je rekao da su se i pre "upada na RTS pojavili prvi znaci da se politički preuzimaju protesti".

- Verujem da je opozicija bila nestpljiva i da su hteli da se vrate i da preuzmu sve to, kako bi se politizovali svi zahtevi koji postoje i da bi oni dobili neko uporište. I pored svega, i dalje mislim da su protesti važna stvar - naveo je Trifunović.

Kako je rekao, odustao je od protesta posle "onog okupljanja kod Predsedništva" jer je video da tu "ponestaje snage, ideje, odlučnosti i volje", što mu je zasmetalo.

On je rekao da se i dalje nije pronašla formula "kako se u stvari skida Vučić, iako je pitanje koliko tačno ljudi podržava to što on radi".

- Pitanje je samo koliko ćemo istrajati i ja se nadam da ćemo istrajati. U stvari, ubeđen sam da ova vlast mora da ode na kakav god način - rekao je Trifunović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Nedeljnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.