LUČANI PISALI VUČIĆU: Predsedniče, HVALA VAM! Sačuvali ste nas od POTOPA
Aleksandar Vučić, Foto: Nemanja Nikolić

ZAHVALILI MU SE

LUČANI PISALI VUČIĆU: Predsedniče, HVALA VAM! Sačuvali ste nas od POTOPA

Kiša koja je u ranim jutarnjim časovima 3. juna ove godine zahvatila opštinu Lučani nije bila zapamćena do sada

Objavljeno:

Rukovodstvo opštine Lučani zajedno sa privrednim subjektima, svim preduzećima iz industrijske zone, Domom zdravlja, Dečjim vrtićem i domaćinstvima iz okolnih naselja poslali su pismo Generalnom sekretaru predsednika Srbije Nikoli Selakoviću u kome zahvaljuju Aleksandru Vučiću što je ispunio obećanje, pa je izgrađeni bedem sačuvao varoš od poplava.

Od poplava 2014. godine izgrađen je odbrambeni bedem, što je spaslo Lučane da ovoga puta ne budu poplavljeni.

foto: Nemanja Nikolić

Kiša koja je u ranim jutarnjim časovima 3. juna ove godine zahvatila opštinu Lučani nije bila zapamćena do sada. Bujični potoci i pritoke, za samo nekoliko sati slili su se u reku Bjelicu, koja je nosila sve pred sobom i pretila je da potopi čitavu Opštinu u njenom zahvatu.

Varošica Lučani, njeni privredni subjekti, počev od preduzeća "Milan Blagojević", svih preduzeća iz industrijske zone, Dom zdravlja, Dečji vrtić, domaćinstva iz okolnih naselja još uvek pamte katastrofalne posledice i nanete materijalne štete iz poplava od 2014. i 2016. godine.

foto: Nemanja Nikolić

U tim kritičnim trenucima opštinu Lučani je posetio sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić i obećao da će država preduzeti sve neophodne mere da se ovi nemili događaji više ne ponove.

Sve što je tokom njegovog obilaska Namenske, preduzeća iz industrijske zone i okolnih sela, tada obećao, u potpunosti je ispunio.

U rekordnom roku izgrađen je odbrambeni bedem pored reke Bjelice, duž fabrike "MB - Namenska", industrijske zone i okolnih naselja.

Odbrambeni bedem je juče prvi put bio na ispitu i pokazao se vrlo efikasan. Zahvaljujući njegovoj izgradnji, spašeni su Lučani od najgore do sada nezapamćene elementarne katastrofe.

foto: Nemanja Nikolić

Građani Lučana, zaposleni u preduzeću "Milan Blagojević - Namenska", privredni subjekti u industrijskoj zoni i meštani okolnih sela, koja su do sada bila plavljena, ovoga puta bili su bezbrižni.

"Najzaslužniji za sve to je predsednik RS Aleksandar Vučić kome odajemo ogromnu zahvalnost. Bez njegovog ličnog angažovanja, kao i Državnih institucija, danas bi u Lučanima pričali o još jednoj elementarnoj katastrofi", piše u pismu.

foto: Printscreen

"Hvala puno gospodinu predsedniku za sve što čini, ne samo za nas, već i za građane Srbije", navodi se u pismo koje su Lučanci uputili generalnom sekretaru RS Nikoli Selakoviću.

Potpisnici ovog pisma su od predsednika Opštine Lučani Milivoja Dolovića, generalnog direktora preduzeća „Milan Blagojević - Namenska” Radoša Milovanovića, preduzeća „Panekspres”, preduzeća „Maksima”, preduzeća „Naš stan”, preduzeća „Radionica Krsmanović”, preduzeća „Stakloreklam”, preduzeća „Antović petrol”, preduzeća „aurora”, preduzeća „Fapromal” do Mesnog odbora SNS u Lučanima i OO SNS.

Bonus video

Spasilačke ekipe u Kraljevu - gradsko naselje Grdica

(Espreso.co.rs/ Glas zapadne Srbije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.