PODRŽAVAM LUTOVCA, NIJE TAČNO DA GA RUŠIM: Oglasio se Balša Božović i prokomentarisao puč u DS
Zoran Lutovac i Balša Božović, Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić

KATEGORIČNO

PODRŽAVAM LUTOVCA, NIJE TAČNO DA GA RUŠIM: Oglasio se Balša Božović i prokomentarisao puč u DS

Božović kaže da je zadovoljan procesom ujedinjenja Demokratske stranke

Objavljeno: 19:38h
Milica Božinović

Na poslednjoj sednici Glavnog odbora DS održanoj u subotu raspušteno je pet lokalnih odbora i to u Smederevskoj Palanci, Aleksandrovcu, Trsteniku, Kovinu i Plandištu, ali je najviše pažnje privuklo dešavanje u Smederevskoj Palanci, čiji odbor neformalno predvodi poslanik DS u Skupštini Srbije Radoslav Milojičić Kena.

Ovaj odbor je raspušten, jer je prema rečima predsednika Izvršnog odbora DS Dušana Kostadinovića, bio neaktivan.

Kena je na pomenutoj sednici GO DS kritikovao lidera Demokratske stranke Zorana Lutovca i navodno rekao da rukovodstvo DS nema politiku, jer nisu reagovali ni na temu Kosova, ni povodom izveštaja Evropske komisije. Dalje se navodi da je Kena rekao i da je sramota što DS ćuti na politiku SZS i predlog Boška Obradovića da se pošalje vojska na Kosovo.

Takođe, pojavile su se spekulacije da se Miroslavu Radojičiću Keni u "rušenju" Zorana Lutovca pridružuje i bivši šef beograskog Gradskog odbora Balša Božović.

Međutim, Božović je za Espreso.co.rs demantuje ove navode. On kaže da Zorana Lutovca podržava u njegovom delovanju, kao i načinu na koji vodi Demokratsku stranku, te da pomenute stvari o lobiranju da se smeni predsednik DS apsolutno nisu istinite.

- Demokratska stranka je u svojim odborima od osnivanja do danas imala jako buran politički život. To je mesto na kojem svako ima pravo da kaže svoje mišljenje, i ja to podržavam. Mislim da ta osobenost, zapravo posebnost koja DS, razlikuje našu stranku od svih ostalih od političkih partija u zemlji. Svako tu ima svoj stav, svoje viđenje, i kao članovi Glavnog odbora svi imaju prava da učestvuju u raspravi - kaže Božović i dodaje:

foto: Fonet

- Od samog početka veoma stojim iza toga i pokušavam da na svaki mogući način pomognem predsedniku DS Zoranu Lutovcu, koji je veliki teret poneo na svojim leđima i koji je zaslužan što se opozicija ujedinila. Dakle, za to nisu zaslužni drugi, zaslužan je on kao predsednik DS, jer je u jednom pretpolitičkom društvu shvaćeno da ne možemo drugačije da se izborimo za elementarne slobode i izborne uslove, ukoliko nismo svi zajedno - objašnjava naš sagovornik.

- Da li je to bilo delimično na leđima DS i njega lično kao predsednika, jeste i ja to razumem i baš iz toga razloga ga podržavam i smatram da je veliki deo posla uradio. Neki će reći na našu štetu, ja ću reći da je uradio na zadovoljstvo onih ljudi koji su protestovali ovih šest meseci i smatram da je bilo neophodno da se to u tom obliku uradi.

Božović je naglasio da je zajedno s Lutovcem siguran da je Srbiji preko potrebna evropska alternativa.

- Sad kada se polako pripremamo za izbore, ja sam takođe zajedno i s gospodinom Lutovcem na stanovištu da je Srbiji preko potrebna jasna evropska alternativa i zato podržavam njegovu ideju o objedinjavanju DS u jednu veliku stranku, koja će prezentovati evropsku alternativu na političkoj sceni u Srbiji. Mislim da nijedna opoziciona stranka nema taj evropski kapacitet kakav ima politika DS. Iz tog razloga, taj Glavni odbor je bio na neki način potvrda tog pravca, da se mi ujedinjujemo s Borisom Tadićem, pre svega sa Socijaldemokratskom strankom, zatim i sa strankom Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića, i da isto tako ostvaljamo otvorena vrata za sve ostale, da nam se priključe, koji smatraju da je Srbiji nakon izveštaja Evropske komisije, preko potrebna jasna evropska politika i alternativa koja u Srbiji više ne postoji ili odavno odumire. Takođe, mislim da je to jedini pravac i način. Iz tog razloga ja sam veoma zadovoljan procesom ujedinjenja Demokratske stranke i potpuno podržavam Zorana Lutovca u tome da taj proces završi do kraja - zaključuje naš sagovornik.

Radoslav Milojičić Kena nije želeo da komentariše ništa u vezi raskola u DS, a Lutovac nije mogao da razgovara zbog smrtnog slučaja u porodici.

BONUS VIDEO: UČENICI ŠKOLE DRINKA PAVLOVIĆ SU PRIMER SVIMA: Prave kolače za Andreja, kako bi sakupili novac za lečenje! (VIDEO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.