ŠARČEVIĆ SAOPŠTIO STRAVIČNE VESTI: Ovo bi trebalo sve jako da nas ZABRINE!
Šarčević: Nedostaje podrška Srbima u dijaspori, Foto: Nemanja Nikolić

vidni rezultati

ŠARČEVIĆ SAOPŠTIO STRAVIČNE VESTI: Ovo bi trebalo sve jako da nas ZABRINE!

Ministri su na sastanku razgovarali o inovacijama i osavremenjivanju nastave u Srbiji i Republici Srpskoj

Objavljeno:

Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević ocenio je danas, tokom sastanka sa ministarkom prosvete Republike Srpske Natalijom Trivić, da nedostaje kulturološka podrška Srbima u dijaspori kroz institucije, te da "deca bivaju asimilovana već u drugoj generaciji".

"Imamo Srbe u regionu i svetu i zajednički je plan da se oni vide kroz ministarstva. Do sada je to organizovala samo crkva", rekao je Šarčević, a saopštilo ministarstvo.

Šarčević je istakao da su sada vidni rezultati i ostaje da se to uredi u saradnji Srbije i Republike Srpske.

"Razgovarali smo o korišćenju zajedničkih kapaciteta, nastavnih planova i programa i okupljanje što većeg broja Srba koji žive u dijaspori. Srbi nemaju svoje ograničene geografske prostore, a jedan od osnovnih izazova je očuvanje srpskog jezika kao nacionalnog identiteta srpskog naroda", rekla je Trivić.

Ministri su na sastanku razgovarali o inovacijama i osavremenjivanju nastave u Srbiji i Republici Srpskoj.

"U sklopu digitalizacije škola u Srbiji, odnosno opremanju 10.000 učionica, dogovoreno je sa Ministarstvom prosvete i kulture Republike Srpske da bude opremljeno i 500 učionica u Srpskoj", kazao je Šarčević.

Ministarka Natalija Trivić dodala je da je i gradjane Republike Srpske veoma obradovala i vest što se u novom Pravilniku o ekskurzijama Srbije našao i taj entitet kao jedna od destinacija u toku školske godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.