ZAPAD UDARA NAJJAČI ŠAMAR SRBIJI! Ono što su MOĆNICI iz NATO namerili sa VOJSKOM KOSOVA brutalna je pretnja Srbiji
Foto: Printscreen

SKANDAL!

ZAPAD UDARA NAJJAČI ŠAMAR SRBIJI! Ono što su MOĆNICI iz NATO namerili sa VOJSKOM KOSOVA brutalna je pretnja Srbiji

Ovo nije normalno...

Objavljeno: 11:55h

Albanski predsednik Iljir Meta izjavio je da prisustvo NATO-a na KiM i njegova bliska saradnja sa institucijama u Prištini i EU doprinosi bezbednijem okruženju na terenu i da je to od suštinskog značaja za, kako je naveo, teritorijalni integritet Kosova i stabilnost u regionu, prenosi albanski list „Dita“.

Meta je, kako navodi TV Klan, u razgovoru u Tirani sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, rekao da Albanija podržava „legitimno i suvereno pravo Kosova“ na postepeni prelazak kosovskih bezbednosnih snaga u multietničku vojsku, koja je u punoj integraciji sa NATO-om, prenosi Tanjug.

„Evropska i evroatlantska integracija je jedina pouzdana garancija za konsolidaciju mira, bezbednosti i prosperiteta u regionu, zasnovana na zajedničkim vrednostima, a napredak u tim organizacijama je vredan svakog žrtvovanja i napornog rada“, istakao je Meta.

Predsednik Albanije je NATO investiciju u albansku vojnu vazdušnu bazu Kučova ocenio kao prednost ove zemlje, regiona i Alijanse na polju bezbednosti.

Prema njegovim rečima, Albanija sa radošću očekuje blisko punopravno učlanjenje Severne Makedonije u NATO.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.