HARADINAJ NAPAO RANJENOG RUSA I OPTUŽIO KREMLJ ZA ŠPIJUNAŽU! Ove njegove reči odzvanjaju Moskvom
Ramuš Haradinaj, Foto: Fejsbuk / Ramush Haradinaj

PRETERAO!

HARADINAJ NAPAO RANJENOG RUSA I OPTUŽIO KREMLJ ZA ŠPIJUNAŽU! Ove njegove reči odzvanjaju Moskvom

Užasno...

Objavljeno:

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj napisao je na svom Fejsbuk nalogu da je ruski državljanin, koji je u utorak uhapšen u akciji kosovske policije, "špijun kamufliran u radnika UN". Podsetimo, Mihail Krasnoščekov, pripadnik UNMIK-a, povređen je u toj akciji i nalazi se na VMA u Beogradu.

"Kosovska policija je tokom operacije protiv organizovanog kriminala i krijumčarenja uhapsila jednog ruskog državljanina, špijuna kamufliranog kao radnika UN organizacije, koji je ometao vladavinu zakona koristeći službeno vozilo UN-a", naveo je Haradinaj na svom Fejsbuk profilu i dodao: "Njegovi postupci su protiv međunarodnog prava i normi. Opstrukcija pravde i zloupotreba simbola UN-a su gruba kršenja".

Ruska misija pri OEBS-u mora da shvati da je vladavina prava naša odgovornost prema svim građanima Kosova u društvu koje delimo zajedno, napisao je Haradinaj.

Policija Kosova saopštila je u petak uveče da je u akciji sprovedenoj u utorak jedino na području Zubinog Potoka naišla na otpor u kojem je bilo i pucnjave, navodeći da je vozač tojote sa UN oznakama "pomagao nasilnim demonstrantima postavljajući svoje vozilo nasred puta". Dodaju da vozač nije poštovao naredbe.

Haradinaj je u petak od ministarstva inostranih poslova u Prištini zatražio da "na osnovu ustavnih i zakonskih ovlašćenja" ruskog pripadnika UNMIK-a Mihaila Krasnoščekova, koji je povređen u akciji jedinice ROSU, proglasi za osobu "non grata".

Odluka je doneta, kako je naveo Haradinaj, zbog postupka ruskog građanina protiv "ustavnog poretka Kosova, univerzalnih vrednosti, mira i stabilnosti". "Istom se naređuje da napusti teritoriju Republike Kosova. Ova odluka stupa na snagu od danas, 31. maja 2019. godine", dodao je kosovski premijer.

Inače, Krasnoščekov je zadobio teške telesne povrede glave usled batina koje je dobio od kosovske policije. On je prvobitno bio zbrinut u zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici, a u četvrtak je prebačen na Vojno-medicinsku akademiju. Ruskog službenika UNMIK-a u petak je obišao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.