SRAMAN POTEZ ALBANACA IZ PRIŠTINE! Posle upada ROSU na SEVER KOSOVA, uradili su nešto još strašnije
Foto: Beta / Igor Majstorović

UŽASNO!

SRAMAN POTEZ ALBANACA IZ PRIŠTINE! Posle upada ROSU na SEVER KOSOVA, uradili su nešto još strašnije

Ovo nikako nije dobro...

Objavljeno: 11:58h

TZV. Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je građane KiM da privremeno izbegavaju putovanje kroz Srbiju.

"Ovo obaveštenje dolazi kao rezultat stalnog hapšenja građana Kosova od strane institucija ove zemlje, uvek u fiktivnim okolnostima. Jedan broj njih je čak i fizički i psihički zlostavljan", kaže se u saopštenju kosovskog ministarstva.

Kosovsko ministarstvo je takođe zatražilo od građana tzv. Kosova da pokažu opreznost i razboritost ako ne mogu da izbegnu putovanje kroz teritoriju Srbije.

„U skladu sa institucionalnom i zakonskom obavezom da informiše javnost i da se stara o bezbednosti i integritetu svakog građanina Kosova, ministarstvo spoljnih poslova procenjuje da Srbija više nije teritorija koja obezbeđuje minimalnu sigurnost za njihov fizički i pravni integritet njih i članova njihovih porodica. Shodno tome, ministarstvo inostranih poslova i sve institucije su pozvale i nastavljaju da pozivaju institucije Evropske unije da se onemogući takvo ponašanje, ali nažalost do sada nije bilo nikakvog efekta", kaže se u saopštenju.

U saopštenju se poziva Srbija da konačno odustane od „fašističke prakse i da prizna činjenicu da je ona deo evropskog kontinenta, gde je sloboda kretanja univerzalno pravo svih i poštuje se bez obzira na političke ciljeve".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.