AMERIKANCI UDARILI ŠAMAR ALBANCIMA IZ PRIŠTINE! Ono što su im rekli o ZSO dugo će pamtiti
Sjedinjene Države podržavaju punu primenu svih obaveza preuzetih u skladu s Briselskim sporazumom, Foto: Profimedia

IZJASNILI SE

AMERIKANCI UDARILI ŠAMAR ALBANCIMA IZ PRIŠTINE! Ono što su im rekli o ZSO dugo će pamtiti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je apsolutno šokiran činjenicom da EU nije reagovala na izjavu Hašima Tačija da Priština neće sprovoditi u delo

Objavljeno:

Sjedinjene Države podržavaju punu primenu svih obaveza preuzetih u skladu s Briselskim sporazumom, poručili su danas iz američke ambasade u Beogradu.

"To takođe uključuje obaveze koje se odnose na formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom", piše u poruci američke ambasade na Tviteru.

Ova poruka usledila je nakon što je predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači juče izjavio da neće dozvoliti formiranje ZSO, jer bi to, kako je rekao, značilo formiranje Republike Srpske na Kosovu.

"Tačno je da sam se ranije saglasio sa formiranjem Zajednice srpskih opština, ali okolnosti su se promenile i ne možemo to da dozvolimo u zamenu za viznu liberalizaciju", rekao je Tači, dodajući da takse moraju da ostanu na snazi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je apsolutno šokiran činjenicom da EU nije reagovala na izjavu Hašima Tačija da Priština neće sprovoditi u delo to što je potpisala u Briselu, to jest formiranje Zajednice srpskih opština.

Nada se, kaže, da ćemo danas ili sutra dočekati rekaciju EU i poručio da "znamo šta je i nama činiti" ako ta reakcija izostane.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.