OGLASIO SE I TOMISLAV NIKOLIĆ! Svi su bili u ČUDU kada su ga videli, a evo šta je rekao
Tomislav Nikolić, Foto: Printscreen/Prva TV

TU JE I ON!

OGLASIO SE I TOMISLAV NIKOLIĆ! Svi su bili u ČUDU kada su ga videli, a evo šta je rekao

Pojavio se bivši predsednik Srbije...

Objavljeno:

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je sa potpredsednikom Kineske banke Lin Jingženom koji je istakao da je njihova strategija da predstavništvo u Srbiji postane glavna banka za Balkan, kao i da se povećaju investicije te banke u ovo područje.

Lin je naveo i da je delegacija koju predvodi u poseti Srbiji kako bi ispitala tržište, utvrdila na koji način posluje predstavništvo Kineske banke i koje su mogućnosti unapređenja poslovanja.

Dodao je da je od otvaranja poslovnice, Kineska banka u Srbiji postigla značajne rezultate, među kojima je poslednji primer privatizacija RTB Bora, koju je preuzeo kineski Ziđin.

Kako je rekao, Kineska banka za sada radi sa kineskim kompanijama koje su investirale u Srbiju, među kojima su Hbis, Zđin i druge.

Li je istakao da je njihov cilj je da se poveća obim korisnika na praktičan, zakonit i brz način, da to budu i preduzeća iz Srbije, da uspostave saradnju sa novim srpskim kompanijama i prodube saradnju sa partnerima.

"Naša razvojna strategija je da se razvijamo u inostranstvu i da predstavništvo Kineske banke u Srbiji postane glavna banka za područje Balkana, kao i da povećamo investicije naše banke koje ćemo uložiti u ovo područje", rekao je Lin, a navodi se u saopštenju Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom.

Lin je napomenuo da Kineska banka koristi mehanizam saradnje "16+1" i Šangajski sajam za uvoz i izvoz, kako bi povezali mala i srednja preduzeća u Kini i Srbiji. „Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama uticati na povećanje rasta privrede u Srbiji, da će Kineska banka u Srbiji podstaći razvoj privrede plaćanjem poreza i novim zapošljavanjem lokalnog stanovništva", rekao je Lin.

Nikolić je istakao da su Srbija i Kina uspostavile uzajamno poverenje i razvile izvanredne prijateljske odnose, koji se od pobede predsednika Si Djinpinga kreću uzlaznom putanjom i dobijaju naziv "čelično prijateljstvo", koje sve više jača direktnim kineskim investicijama.

On je istakao da Srbija, kroz saradnju sa Kinom vidi mogućnosti i za sopstvni prosperitet.

"Uloga Kineske banke u privatizaciji RTB Bora bila je od neprocenjivog značaja. Želim vam da Kineska banka u Srbiji proširi svoju poslovnu politiku na saradnju sa srpskom privredom i stanovništvom", naveo je Nikolić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.