VAŠINGTON JE DAO ZELENO SVETLO ZA NAPAD NA SRBE! Ovo je POZADINA upada ROSU na SEVER KOSOVA. Evo ko stoji iza SVEGA
Sever Kosova, Foto: Printscreen/Google Maps, Printscreen/Youtube, Ilustracija

OTKRIVAMO!

VAŠINGTON JE DAO ZELENO SVETLO ZA NAPAD NA SRBE! Ovo je POZADINA upada ROSU na SEVER KOSOVA. Evo ko stoji iza SVEGA

Sve je sada jasno...

Objavljeno: 11:59h

Upad specijalaca ROSU sa oklopnim vozilima i dugim cevima na sever Kosova i hapšenje Srba odigrao se jer su moćnici iz Stejt departmenta, takozvane Duboke države dale "zeleno svetlo".

Kako saznaje Espreso iz diplomatskih izvora administracija u SAD koja je direktno suprostavljena predsedniku Donaldu Trampu, a na strani je Ramuša Haradinaja preko ambasadorke tzv Kosova Vlore Čitaku dala je zeleno svetlo za akciju ROSU.

- Čitava linija komunikacije išla je preko Vlore Čitaku. Ona je jasno prenela poruku Haradinaju da ROSU "ima dozvolu" da krene na sever Kosova - otkriva naš izvor.

Prema njegovim rečima nije ni malo slučajno što se baš u tom danu, dok je ROSU maltretirao Srbe Haradinaj sastao sa predstavnicima američke administracije, tačnije sa Susan Falatko.

- Dovoljno je povezati neke stvari i vrlo brzo se dobija cela slika. Jasno je da Haradinaj i ostali nisu mogli sami da krenu u ovu akciju, a koliko je ona dobro uigrana govori i činjenica da se KFOR oglasio tek na kraju akcije - kaže naš izvor.

Podsetimo duboka država otvoreno je na strani Ramuša Haradinaja i nije ni malo čudno da su baš 28. maja dali zeleno svetlo za napad.

- Samo par dana pre akcije Trampovi ljudi bili su u Beogradu i Prištini na razgovorima. Administracija predsednika SAD pokušava da nađe rešenje da vrati dve strane za pregovarački sto, te nije čudno što je tzv Duboka država htela još jednom da pokaže mišiće Trampu i pokvari mu posao - otkriva naš izvor.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.