ALBANCI DRŽE U ŠACI EVROPSKU UNIJU: Kralj Njujorka i lobisti dali milione evra da ROSU pohapsi Srbe na Kosovu
Evropska unija i tzv Kosovo, Foto: Profimedia, Ilustracija/Espreso.co.rs

SAZNAJEMO

ALBANCI DRŽE U ŠACI EVROPSKU UNIJU: Kralj Njujorka i lobisti dali milione evra da ROSU pohapsi Srbe na Kosovu

Evo šta se zapravo krije iza moći Prištine

Objavljeno:
Darko Zlojutro

Pripadnici ROSU upali su na sever Kosova i pod izgovorom "borba protiv korupcije i kriminala" pohapsili Srbe, pri tom brutalno su ih maltretirali, lomili njihove stvari, tukli ženu i decu.

Na sve ovo iz EU stigla je blaga, skoro nikakva reakcija, a zašto je tako?

Podsetimo povodom operacije hapššenja Srba na severu Kosova i Metohije portparolka EU Maja Kocijančić izjavila je da operacije kosovske policije moraju da budu u skladu sa zakonom.

Na pitanje o reakciji Brisela na hapšenje Srba na Severu KiM, portparolka EU je odgovorila da operacije policije u Kosovskoj Mitrovici, koje ciljaju ”osumnjičene pojedince iz celog regiona i ostatka Kosova”, a na osnovu naloga Suda, "moraju da budu sprovedene u skladu sa zakonom".

Kako saznaje Espreso albanski lobi pored SAD ovladao je i Briselom, tačnije deo novca iz prebogate albanske dijaspore koji se do sada slivao ka Vašingtonu preusmeren je na Brisel.

- Albanci su do sada na lobiranje za svoju stvar u zemljama EU dali 17.000.000 evra. Nije tajna da su najbogatiji ljudi iz njihove dijaspore za "Kosovsku stvar" dali ogromne svote novca. Nije tajna da su samo preko 7.000.000 evra dali za lobiranje da tzv Republika Kosovo bude primljena u UNESCO - otkriva naš diplomatski izvor iz Brisela.

foto: EPA/OLIVIER HOSLET

Prema njegovim rečima novac koji se daje izdejstvovao je i blage reakcije kada su u pitanju takse koje je Ramuš Haradinaj uveo za robu koja na Kosovo ulazi iz Srbije i BiH.

- Evropska unija sve više posluje po principu kompanije i traži novac, a Albanci ga imaju, zato se i stiče utisak da su toliko jaki, pa da mogu da se ogluše na poruke iz Brisela. Nisu jaki, već imaju novac - kaže nam naš izvor.

foto: Printscreen/youtube

Prema njegovim rečima jednu od važnih uloga u kosovskom lobiranju ima njujorški biznismen Heri Bajraktari.

Čovek koga zovu Kralj Njujorka koji se još 2007. godine javno hvalio da je svojim novcem i uticajem lobirao za priznavanje Kosova.

foto: Beta / Bor Slanasta

Ne treba svakako ni zanemariti novac Badžeta Pacolija, koji je ministar spoljnih tzv Kosova, a dovoljno je reći da ga zovu najbogatiji Albanac.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.